Ondernemers in Het Lokaal

Home/Ondernemers in Het Lokaal
Ondernemers in Het Lokaal 2017-05-07T22:56:44+00:00

 Ons brood wordt met liefde, vakkennis en geduld gemaakt. Brood met een karakteristieke smaak en een knapperige korst.

We maken voornamelijk zuurdesembrood, in Franse stijl. Er wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke ingrediënten. Meel van de beste kwaliteit, Keltisch zeezout en Amersfoorts grondwater vormen de basis van ieder brood. Het desem, oftewel het moederdeeg, wordt gekoesterd en gevoed. Iedere dag worden de broden met de hand gevormd en daarna vers gebakken. Het brood heeft een lange rijstijd. Dit komt de smaak, structuur en houdbaarheid ten goede. Daarnaast heeft dit een positief effect op de spijsvertering, maar het is vooral heel lekker.”

Leer desembrood of pizza bakken

Carel en Paolo geven workshops in Het Lokaal. Tijdens de workshop Desembrood leer je brood bakken vanaf de basis. Na afloop ga je naar huis met recepten, je eerste moederdeeg, een tas vol brood en een hoofd vol inspiratie. Paolo deelt zijn Italiaanse passie: pizza zoals het hoort. De juiste ingrediënten, het rijzen van het deeg, de temperatuur, de structuur van de korst…en hoe je met maar een paar ‘toppings’ toch de meest smaakvolle pizza bakt. De workshops van Elsenburg & Sebastiani Broodmakers kosten € 55 per persoon. Kijk voor actuele data in onze webwinkel.

Van koffieboon naar jou: proef in Het Lokaal, neem mee voor thuis

In de Branderij in Het Lokaal in Amersfoort worden de speciale soorten arabica koffie gebrand. Deze koffies zijn vaak zeldzaam, van biologische top kwaliteit en Direct Trade geïmporteerd. In onze Branderij kun je zien hoe diverse soorten koffie met de deskundige hand van onze brandmeester tot perfectie worden gebrand. De transformatie van groene koffiebonen naar vers gebrande koffie is een ware belevenis. Er is ook de gelegenheid om Boot Koffie te kopen in Het Lokaal.

Live Roasting
Wil je ook een keer een ‘Live Roasting’ sessie meemaken? In onze branderij kun je op dinsdag, woensdag en zaterdag meekijken bij het branden. Op zaterdag kun je zien hoe diverse soorten koffie met de deskundige hand van onze brandmeester tot perfectie worden gebrand. Ontdek het geheim van vers gebrande koffie met uitleg van onze brandmeester.

Waar & wanneer
Live Roasting vindt plaats in Het Lokaal in Amersfoort op iedere dinsdag, woensdag en zaterdag. Op zaterdag vindt de Live Roasting plaats vanaf 13.00 uur. Er worden dan kleine hoeveelheden gebrand en uitleg gegeven door de brandmeester over het brandingproces.

Slow Coffee proeverijen vinden plaats in Het Lokaal in Amersfoort op iedere zaterdagochtend (van 9.30 tot 13.00). Eenmaal geproefd, smaakt gewone koffie nog maar ‘gewoon’ en is het moeilijk om nog van doorsnee koffie te genieten.

Workshops in Het Lokaal in Amersfoort vinden plaats op een zaterdag (van 13.00 tot 15.30). Er worden ook workshops in de Koffiewinkel in Baarn georganiseerd. Klik hier voor aanmelden, exacte data en tijdstippen: www.bootkoffie.nl/Workshops/
Voor exacte data en tijdstippen van Live Roasting, Slow Coffee proeverijen en Workshops kun je contact opnemen met Boot Koffie in Baarn: 035-5417178.

bierbrouwen gaat om geduld en schoonmaken

“Ik ben begonnen met bierbrouwen, als amateur bierbrouwer  zo rond 1989. Dit met als doel om iets anders te maken dan pils. De mooie bieren die toen al te verkrijgen waren in o.a. Engeland en België zijn hierbij voor mij een inspiratiebron geweest voor het ontwikkelen van bieren met een bijzonder smaakpallet. Na vele omzwervingen over de wereld heb ik door de jaren heen ook veel inspiratie op kunnen doen en (kunnen) leren van de crafbeer cultuur over de wereld.  Toen begin 2016 zich de mogelijkheid voordeed, om lokaal in Het Lokaal te gaan brouwen, heb ik deze dan ook met beide handen aangegrepen. Het totaal concept van Het Lokaal gaf namelijk de mogelijkheid om een eigen pico craftbeer-brouwerij op te zetten. De kleine schaal maakt het ook mogelijk om dichtbij waar het allemaal mee begonnen is  te blijven, namelijk het maken van mooie smaken. Mijn doelstelling is dan ook niet om uit te groeien tot een grote brouwerij, maar om mooie smaken te (blijven) maken die niet alledaags zijn en zich ook niet perse in een bierstijl laten drukken. Een deel van deze kennis wil ik graag met jullie delen in een eenvoudige workshop.”

“Brouw bier voor je plezier”

In deze workshop leer je in een zondagmiddag de beginselen van het bierbrouwen en wat daarbij komt kijken. In de workshop leer je hoe je zonder ingewikkelde hulpmiddelen, thuis in een grote soeppan bier kunt maken net zo eenvoudig als met een brouwpakketje van de HEMA of de Xenos. Dit met ingrediënten die tegenwoordig vrij eenvoudig  verkrijgbaar zijn in Nederland. Lees meer over deze uitgebreide workshop in onze webwinkel.