Laden Evenementen

Amersfoort kleurt dit jaar weer oranje tijdens Koningsdag! Na twee jaar zonder dit typisch Hollandse feestje halen we in De Nieuwe Stad op woensdag 27 april de oranje vlaggetjes weer uit de kast. Er is van alles te beleven voor jong en oud, tussen 10.00 en 20.00 uur. 

Het Lokaal: Biertuin!

biertuin Het LokaalWij brouwen een feestje, met onze Biertuin, geïnspireerd op de Berlijnse Biergarten. Op het terras tappen diverse brouwers hun (speciaal)bieren. Bij onze buitenbar kun je ook andere bieren, maar ook wijn, frisdrank, koffie en thee bestellen. Koningsdag vieren op een lege maag kan natuurlijk niet. Daarom steken we de barbecue aan en zorgen we voor veel lokaal lekkers. Zoals je inmiddels van ons gewend bent: ook vega(n) lekkers!

De brouwers die meedoen met onze BierTuin zijn:

Maar er is meer te doen

Ook bij de collega’s van Hoog Vuur en Kroast wordt Koningsdagwaardig lekkers geserveerd. In de Oude Fabriekstraat struin je langs de kleedjesmarkt, op zoek naar jouw vintage schatten. Op de Oliemolenhof treden met dank aan poppodium FLUOR diverse (lokale) artiesten en dj’s op. Zodra het speelschema bekend is, delen we dit online (en op de pagina van De Nieuwe Stad). In de cirkel op het Oliemolenhof speel je (Oudhollandse) spelletjes en activiteiten, voor jong en oud.

Aanmelden voor de Kleedjes- en kraampjesmarkt? Dat kan nu!

Lijkt het je leuk om tijdens Koningsdag een plekje te reserveren voor de kleedjes- en kraampjesmarkt in De Nieuwe Stad? Dat kan! Een kraam kost €30 op de dag zelf, of 25€ als je vooraf betaalt. De kraam heeft een afmeting van 80 centimeter breed bij 2 meter lang.

Een plek voor een kleedje kost €5. De afmeting van je plek is 2 meter breed bij 2 meter lang. Anders dan op een normale vrijmarkt, hoef je er op de dag zelf niet in alle vroegte bij te zijn om een plek te bemachtigen. Naar aanleiding van de aanmeldingen zorgen we dat er voldoende plekken beschikbaar zijn. We vinden het ook super leuk als je muziek gaat maken, of nagels gaat lakken of iets anders leuks of te geks gaat doen, zolang het niet met etenswaren te maken heeft.

Aanmelden voor deze markt kan via deze link naar de website van De Nieuwe Stad!

Dus: zeker weten dat het een toffe Koningsdag wordt dit jaar. Vier jij ‘m bij ons?

 

Share This Post, Choose Your Platform!