Erics Beer Craft Erics Beer CraftMet een druk op de lichtknop openden Cor en Rinke van Het Lokaal de pico-brouwerij Erics Beer Craft (EBC). De brouwerij in Het Lokaal staat vanaf nu garant voor heerlijke speciaalbiertjes, workshops en proeverijen.

Eric Bergacker, een hobby-brouwer met een droom: een eigen brouwerij. Het Lokaal had ook een droom: een vershal met een koffiebrander, een bakker én een bierbrouwer in huis. De eerste twee waren snel gevonden. De brouwerij liet op zich wachten. Bijna werd de hoek in de vershal een slagerij, tot Rinke op een bijeenkomst in Nijkerk Eric tegenkwam. De match was snel gemaakt, de uitvoering vroeg wat meer tijd. Na een streng vergunningentraject en de aanschaf van brouwketels is hét moment eindelijk daar: pico-brouwerij EBC is officieel geopend.

Eric brouwt een zomerbiertje Zonnestraal, maar in aanloop naar de herfst komt volgende week ook zijn Stoute Quibus uit. Eric is op zaterdag aanwezig in de brouwerij, waar hij graag vertelt over het brouwproces en bijzondere smaken. Zijn bier is voorlopig exclusief verkrijgbaar in Het Lokaal. Op fles voor thuis en bij bijzondere gelegenheden ook op tap in het ProefLokaal.

Bekijk hier het filmpje van de opening (door Ruud van der Graaf):