Op zaterdag 31 maart is streekwinkel en –restaurant Het Lokaal twee jaar open. Dit vieren zij met een grote streekmarkt op het Oliemolenhof. In Het Lokaal zelf worden demonstraties en proeverijen gehouden door de vaste ondernemers Elsenburg & Sebastiani Broodmakers, Boot Koffie en Eric’s Beer Craft.

oliemolenhof​Eigenaren Cor Holtackers en Rinke van ’t Holt zijn trots dat Het Lokaal al twee jaar open is. “Door de aanleg van het Oliemolenhof van parkeerplaats tot industrieel stadspark zagen we een dip in het bezoekersaantal in de winkel. Nu het Oliemolenhof klaar is, zien we dit jaar een positieve groei. Veel oude bekenden, maar ook nieuwe mensen weten ons te vinden. Met dit tweejarig bestaan willen we iedereen weer uitnodigen om te zien hoe wij in twee jaar tijd zijn veranderd en gegroeid. Het assortiment is veel uitgebreider en wat ons betreft ook aantrekkelijker geworden!”

Ook de nieuwe avondopenstelling loopt steeds beter. Met chef Tobias Jansen in de keuken serveert Het Lokaal nu drie avonden diverse voor-, hoofd- en nagerechten, uiteraard van producten uit eigen winkel.

Feest!

Tijd voor een feestje. Op het Oliemolenhof staan zaterdag bijna 30 kramen vol producten uit de streek. Veel vaste smaakmakers, maar ook veel nieuwe gezichten. Food en non-food. “Naast de trouwe deelnemers, zoals PrincePie, Bucherie en Antonia’s mosterd, is bijna de helft van de markt gevuld met nieuwkomers. De Ketchupfabriek, BitesWeLove, Proef Geluk Macarons en Winnys Soulfood zijn enkele voorbeelden. Maar er zijn ook artistieke deelnemers, zoals Eemlepel en Lucky Jewels. De markt biedt een compleet aanbod. Als nu het weer nog even meewerkt, is het feest compleet.”

Demo’s & DIY

Niet alleen Het Lokaal viert haar verjaardag, ook de ondernemers in Het Lokaal doen mee! Binnen organiseren zij diverse activiteiten. Carel en Paolo verzorgen mini-workshops brood en pizza bakken. Boot Koffie biedt DIY-cappuccino: zelf maken dus. De mooiste latte-art-creaties worden op de foto gezet en opgehangen boven de bar. Aan het einde van de dag kiezen de barista’s de winnaar.  Natuurlijk kan er ook koffie en thee worden geproefd.

Bier!

Eric’s Beer Craft maakt het feest compleet met de introductie van twee nieuwe bieren; een lichte “Spring Session IPA” en een zwaar bewaarbier “VOC Gerstewijn”, gebaseerd op het Nederlandse scheepsverleden. Voor een derde bier zoekt Eric nog een passende naam. Wie de beste naam bedenkt wint vijf liter van dit blonde bier.

Programma verjaardag Het Lokaal/Streekmarkt

 • Het Lokaal opent om 8.00 uur.
 • De markt op het Oliemolenhof is van 10.00 – 18.00 uur. Het Lokaal opent om 8.00 uur.

Elsenburg & Sebastiani Broodmakers:

 • 10.00 uur: Demonstratie zuurdesembrood bakken (deelname maximaal 8 personen, inschrijven kan pas op zaterdagochtend)
 • 12.00 uur: Demonstratie pizza bakken (deelname maximaal 8 personen, inschrijven kan pas op zaterdagochtend)

Eric’s Beer Craft:

 • Vanaf 10.00 uur doorlopend demonstratie bierbrouwen (vrij binnenlopen bij de brouwerij)
 • Vanaf 15.00 uur proeverij: lancering twee nieuwe bieren (en overig aanbod aanwezig)
 • Wedstrijd: bedenk een naam voor het nieuwe blond bier dat speciaal voor in Het Lokaal gebrouwen wordt. Winnaar wint 5-literfustje met dit bier.
 • Dagaanbieding: zes flesjes EBC-bier (zelf samenstellen naar keuze) voor 15 euro

Boot Koffie:

 • 10.30 – 15.00 uur: Ieder half uur ‘live roasting’
 • Hele dag: DIY-cappuccino. Maak zelf je cappuccino met ‘latte art’. Alle creaties worden gefotografeerd en opgehangen boven de bar. De barista’s kiezen aan het einde van de dag de mooiste (=prijs!)
 • Hele dag: Thee en koffies proeven
 • Hele dag: Schilderen met koffie