lentebok walterHet Lentebok Festival is een hartverwarmend, kleurrijk lentefeest met als thema ‘lentebokjes’, het begin van het weideseizoen en een lekker lentebokbiertje. Vier de lente met muziek, lammetjes om te aaien, bloemen op tafel, alles lekker buiten. Jong en oud welkom. Maak kennis met het verhaal van de biologische buitenbokken van De Bokkenbunker. Proef het bokjesvlees  (door Hoog Vuur) in een bokkenworstje of bokkenburger. Drink een biertje (door Het Lokaal) van Eembier en Eric’s Beer Craft. Of doe de bokstakelbaan met de mascotte-bokken-ambassadeurs! Muziek door: jaren 80 DJ’s KreFetten en singer-songwriter Samuel Benjamin.

Lentebok Festival: informatie

Wanneer? Zaterdag 27 mei 2018

Hoe laat? Vanaf 15.00 uur tot 22.00 uur

Waar? Op het parkeerterrein Oliemolenhof in De Nieuwe Stad

Wie?

De Bokkenbunker

In 2015 deed ik een experiment. Als geitenkaasliefhebber EN vegetariër besloot ik 3 bokjes van een biologische geitenboer op te laten groeien en na zo’n 8 maanden te laten slachten en te verkopen aan 2 restaurants en een aantal vrienden. Voor geitenkaas worden er gitenlammetjes geboren (anders geeft een geit geen melk) en 50% van die geitenlammetjes is bok. De meeste bokken zijn ‘overbodig’ in het huidige systeem. Maar als flexitariers en bewust etende carnivoren zo nu en dan een bok eten, kunnen de bokjes een veel langer en beter leven hebben, zoals hier boven op de foto. In 2016 werden het er 75 en in 2017 werden er al 400 bio-bokjes op deze manier grootgebracht. Ik hoop binnen 5 jaar misschien wel alle 10.000 bio-bokjes die er jaarlijks worden geboren zo in de wei te zien. Vind je dat ook een goed idee, eet dan ook eens een bokkenburger of bokkenstoof. Gek genoeg help je daar een bokje mee.

Hoog Vuur

Bij HOOG VUUR bereiden we eerlijke en lokale producten op ambachtelijke wijze in houtgestookte ovens, die speciaal voor deze plek zijn ontwikkeld.

KreFetten

KreFetten zijn de allerbeste jaren 80 DJ’s, hoewel ze 30 jaar te laat begonnen. Het duo draait alleen vinyl en de uitgebreide platencollectie bevat de allergrootste 80’s hits: van Doe Maar tot Pet Shop Boys, naar Prince en Heino.

Samuel Benjamin

Voor singer-songwriter Samuel Benjamin is niet alleen muziek (maken), maar ook het bezoeken van pretparken een grote passie. Sta niet gek te kijken als je zijn nummers mee kunt zingen, want de poppy sound, de herkenbare melodielijnen en de toegankelijke lyrics nemen je mee over de tracks van zijn achtbaan.

Eembier

Brouwerij Eembier is in 2006 gestart met het brouwen van eerlijke bieren. Zuivere bieren, gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Water, mout, hop en gist en verder niets. Alle Eembieren worden gebrouwen met een flinke dosis passie en liefde voor het vak en dat vinden wij bij Eembier vanzelfsprekend.

Eric’s Beer Craft

Bierbrouwen gaat om geduld en schoonmaken. Mijn doelstelling is niet om uit te groeien tot een grote brouwerij, maar om mooie smaken te (blijven) maken die niet alledaags zijn en zich ook niet perse in een bierstijl laten drukken.

Het Lokaal

Een ‘streeksupermarkt’ voor de dagelijkse boodschappen én een eetgelegenheid voor ontbijt, lunch en diner. We serveren gerechten, gemaakt met producten uit eigen winkel. Bijna alle producten worden binnen een straal van 50 km geproduceerd. In Het Lokaal zelf wordt brood gebakken, koffie gebrand en bier gebrouwen, lokaler dan dit wordt het niet!