In 2018 viert Salt ieder seizoen én het uitkomen van het nieuwe magazine met een verrassende maaltijd. De Salt Aanschuiftafels bestaan uit een ‘shared dinner’ met een avondvullend programma, en vinden plaats in Het Lokaal in Amersfoort. Elke aanschuiftafel draait om een ander thema. De thema’s dit jaar zijn: koffie (24 maart), brood (30 juni) en bier (29 september). 

Zaterdag 30 juni: Zomerviering 

Tijdens deze zomerse aanschuiftafel leer je hoe verrassend eenvoudig het is om je eigen stokbrood, Indiase naan, pizzabodem of flammkuchen te maken. Zowel het maken van het deeg zelf als het afbakken. Dit doen we allemaal buiten op de binnenplaats waar onze partner Grills & Stoves de nodige ‘buitenkeukens’ heeft opgesteld. Van de broodmakers Elsenburg & Sebastiani – die in het Lokaal zijn gevestigd – leer je het deeg maken.

Leren, maar vooral ook eten!

Alles leer je maken en kun je uiteraard ook proeven, maar uiteindelijk zal de kok van het Lokaal, Tobias, zowel de tafel als je maag rijkelijk vullen met gerechten waarin brood op verrassende wijze is verwerkt. Zo zorgt hij voor kleurrijke dips waarin de zelfgemaakte broodjes een forse duik kunnen nemen, serveert hij de beroemde Toscaanse broodsoep, pappa al pomodoro, een Italiaanse broodsalade – de zogenoemde panzanella – , waarbij je je vingers aflikt en een toetje waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor suikerbrood, een wentelteefje en yoghurtijs. Maar hiervoor kun je je eerst nog verheugen op de pizza’s van de Siciliaan Paolo en de Flammkuchen van Robert.

Qua drankjes maak je kennis met de verfrissende smaak van Kefir en kan deze avond niet aan je voorbij gaan zonder dat je op zijn minst even geproefd hebt van Bammetjesbier. En natuurlijk is er wijn en frisdrank.

Kortom, wie aanschuift kan op zowel letterlijk als figuurlijk een vullend programma rekenen. Reserveer een plek aan tafel via de ticketwebsite van SALT

Prijs voor de hele avond: € 55,-
Aantal deelnemers minimaal 30, maximaal 50
Inclusief workshops, eten (volledige meergangenmaaltijd) en drinken (kefir, wijn, frisdrank, Bammetjesbier en koffie).
Speciaal voor SALT leden Voor Salt-leden hebben we nog een kleine verrassing in petto. Maximaal 1 kadootje per lidmaatschap.