Basil brengt koffie rond in De Nieuwe StadSinds 11 maart rolt Basil elke donderdag met een koffiekarretje door de gangen van de panden van De Nieuwe Stad. Het Lokaal biedt jongeren met een verstandelijke beperking van zorginstelling Het P.l.e.i.n. der mogelijkheden de kans om ‘een vers bakkie koffie’ te schenken voor bewoners van De Nieuwe Stad.

Eerst aankloppen, vragen of iemand een kopje koffie of thee wil en het dan met precisie inschenken en aanbieden. Basil doet het met veel plezier en daarmee tovert hij een glimlach op de gezichten. In de pilot periode is het kopje koffie gratis. Daarna kunnen bewoners zich inschrijven om wekelijks op donderdag een kop koffie bezorgd te krijgen.

Het P.l.e.i.n. is een ontwikkelcentrum om de hoek van De Nieuwe Stad. Hun motto: ‘Iedereen verdient een kans’ en zoekt altijd manieren om deze jongeren onderdeel te laten zijn van de samenleving. Hoe mooi is het dat een vers bakkie koffie hier al aan bijdraagt!