Voor het derde jaar organiseren wij natuurlijk weer onze BierTuin! Vijf brouwerijen schenken hun speciaalbieren. Naast de bekende bieren ook Koningsdagbieren zoals het Prinsessenbier van EBC of Willem van Oranjebier van Louis Loyal. Bij bierbrouwgilde Amervallei kun je bier proeven en stemmen op het lekkerste prinsessenbier.

Wie zijn aanwezig?
Volle Maat
EEMbier
Louis Loyal
Brouwerij ‘t Mirakel
Eric’s Beer Craft

Geen bierliefhebber? Natuurlijk is er ook limonade, frisdrank en wijn! Bij de koffiebar kun je ook terecht voor een romige Affogato of een frisse Espresso-Tonic.

Er moet ook gegeten worden! Elsenburg & Sebastiani Broodmakers bakken pizza en Willems Worstenbroodjes. Tobias, JOren en Bauke (Vleesch&Co) zorgen voor nog meer lekkers:

  • Aspergesoep
  • Broodje of portie falafel met yoghurtdip
  • Broodje of portie knakworst van Brandt&Levie
  • Broodje hamburger

De BierTuin gaat om 12 uur open. Vanaf dat moment gaat de keuken binnen dicht, de BierTuin draait om ‘self service’. Je mag pinnen én contant betalen.

De Nieuwe Stad kleurt trouwens vanaf 10 uur al helemaal oranje op Koningsdag! Het wordt echt een van de leukste plekken in Amersfoort, voor jong en oud. Waar je verrast wordt door een gezellige kleedjes- en kraampjesmarkt, waar je spelletjes kan spelen en waar je met elkaar kan proosten op de Koning. Daarnaast zijn er optredens van verschillende artiesten uit Amersfoort en vele spelletjes voor kinderen en volwassenen. Oh ja: wil je “De Koningsdag-tour” wel volgen maar niet langs de route in de drukte staan? Op het Oliemolenhof kun je het festijn ook volgen op een groot scherm. Ideaal! Tot 27 april in De Nieuwe Stad!

logo biertuin koningsdag