De Streekmarkt bij Het Lokaal gaat aanstaande zaterdag niet door. De voorspelde warmte maakt het onverantwoord etenswaren op het hete asfalt van het Oliemolenhof te presenteren. De eerstvolgende Streekmarkt is gepland in september.

“Vorig jaar was het in juni ook ruim 30 graden op de Streekmarkt. Er waren veel minder bezoekers, die liever ergens anders verkoeling zochten. De marktdeelnemers hadden moeite de etenswaren goed te houden. Niet alle deelnemers beschikken over professionele koelapparatuur,” legt marktmeester Cor Holtackers uit. “De voorspellingen voor komende zaterdag schommelen rond de 30 – 33 graden. Het Oliemolenhof ligt pal in de zon en er is weinig schaduw. Het asfalt wordt dan zo heet, dat het onverantwoord is voor de deelnemers en hun producten om er de hele dag te staan. We willen geen risico nemen. Daarom besloten we vandaag dat de markt van aanstaande zaterdag niet doorgaat.”

Na de zomer, op 28 september, is de Streekmarkt weer terug op het Oliemolenhof.