Het Lokaal is gevestigd in twee loodsen van de voormalige Rohm and Haas lijm en zeepfabriek en is daarmee onderdeel van De Nieuwe Stad. Een stad in een stad, waar je denkt en doet, woont en werkt, eet en drinkt. Met mensen die elkaar versterken. Die samenwerken zoals ze zelf willen. De Nieuwe Stad is authentiek en avontuurlijk; mooie historie en heel veel toekomst. In het stadshart van Amersfoort, vlakbij de historische binnenstad. Het Lokaal voelt zich daarin helemaal thuis. Een stad is geen stad zonder eten en drinken en zonder een plek waar je jouw boodschappen kunt doen.

Het Lokaal vult De Nieuwe Stad aan en biedt een functie voor alle bewoners en ondernemers in het gebied en daar buiten. Uiteraard werken we ook samen met verschillende partijen in de Nieuwe Stad.

De Nieuwe Stad geeft Het Lokaal de ruimte om te bouwen aan een nieuwe eetcultuur en te experimenteren met een nieuw voedselsysteem. Hier laten we hokjes van groothandel, detailhandel, productie en horeca los en gooien we alles in de mix om te kijken hoe dat werkt en welke toegevoegde waarde dat biedt. Hier hebben we de ruimte om te leren, te innoveren en te groeien.