Op het oliemolenhof

Regelmatig organiseren we evenementen bij Het Lokaal. Op ons terras of in het ‘stadspark’ van het Oliemolenhof.

Minimaal vier keer per jaar staat de Streekmarkt op het Oliemolenhof. Dé plek waar lokale ondernemers, producenten en initiatieven samenkomen. Dé markt om te laten zien wat de stad mooier, lekkerder, leuker en beter maakt.

Maar dat is niet het enige! Sinds twee jaar staat Koningsdag bij ons in het teken van bier. Geïnspireerd op de Berlijnse Biergartens, is de lokale BierTuin inmiddels een echte traditie en niet meer weg te denken van deze Oranje Dag. Op ons terras tappen verschillende bierbrouwers uit de omgeving hun bieren. We zorgen voor muziek en lekker eten. Ontmoet en geniet.

Het Lokaal staat voor samenwerken. Want: samen sta je sterker. Dat is niet alleen met streekproducten, zeker ook met evenementen! Twee keer per jaar organiseren we – als het weer het toelaat – een Bokbierfestival. Expres met de k, want naast bockbier staan echte bokken ook centraal op dit festijn. De bokken van De Bokkenbunker zijn aanwezig. Bokjes waarmee je kunt wandelen, ze kunt borstelen en aaien of een ‘bokstakelbaan’ kunt doorlopen. De Bokkenbunker zorgt ook voor vlees. Bokkenvlees. Hoog Vuur zet de ovens aan om hier heerlijke gerechten van te maken!

Soms zijn evenementen minder groots, maar gewoon (ook) gezellig. Zo sluiten we de zomervakantie af met een barbecue of we organiseren spontaan een taartenbakwedstrijd. Kan zomaar! Als we nieuwe evenementen bedenken, zetten we ze altijd op onze agenda en in een nieuwsbericht.

Themadiners

Soms verdienen bepaalde producten gewoon een hoofdrol in een diner. Chocolade bijvoorbeeld. Of koffie. Speciaal om deze producten optimaal tot zijn recht te laten komen, organiseren we themadiners. Meerdere gangen, met dat product als ingrediënt. Ontdek hoe chocolade bijvoorbeeld ook in hartige gerechten erg lekker is!

Een themadiner kan ook over een bepaald land gaan. Met lokale producten hoef je natuurlijk niet alleen maar Nederlands te koken! Mexicaans, met nacho’s of burrito’s bijvoorbeeld. Of Italiaans, met arancini, pasta’s en natuurlijk tiramisu! Zomaar wat voorbeelden van gerechten die tijdens een themadiner worden geserveerd. Vaak zorgen we dan ook voor bijpassende wijnen, limonade, cocktails of zelfs een passend biertje.

Bij themadiners geldt vaak het ‘schuif aan’-principe. Lange tafels, tegelijk aan tafel en alle gerechten tegelijk geserveerd. Inmiddels heeft dit concept bewezen dat dit garant staat voor onverwachte ontmoetingen, mooie gesprekken en….heel af en toe zien we zelfs dat er nummers uitgewisseld worden. Een mooie avond, niet alleen voor de gasten. Ook voor ons zijn dit de ‘krenten in de pap’!

Reserveren voor een themadiner loopt vaak via de webwinkel. Je betaalt dan vooraf het eten, alleen de drankjes reken je nog af in Het Lokaal.

Bruiloft wintersetting

Verjaardag, bruiloft of ….?

Bij Het Lokaal houden we wel van feestjes. We organiseren ze daarom graag! Zo kun je in Het Lokaal je verjaardag vieren. Nodig je vrienden en familie uit, begin met een borrel, zoek een plekje aan de lange tafels en geniet samen van een sharing diner: planken met voor-, hoofd- en nagerechten die je kunt delen. Zo proef je echt alles wat Het Lokaal te bieden heeft!

Natuurlijk kan dit ook voor andere feestjes. Of…nog uitgebreider.

Dansen? Prima! We hebben goede contacten met DJ’s en onze tafels en stoelen zetten we gewoon aan de kant.

Trouwen? Leuk! Als je de gemeente om toestemming vraagt, mag je bij ons de ceremonie houden. Bij mooi weer is de cirkel van het Oliemolenhof ook een prachtige trouwlocatie. Bij een kleiner gezelschap is onze zitkuil een mooi theater voor een intieme ceremonie. Wij zorgen voor de aankleding, hoewel je dit natuurlijk ook aan de ceremoniemeesters over kunt laten. Voor de soms onvermijdelijke ‘stukjes’ zijn er voldoende audiovisuele middelen beschikbaar.

Bedrijfsfeest? Of een interactief familiefeest? Kan ook! Volg diverse workshops in Het Lokaal, zoals latte art, brood bakken, pizza maken of bier brouwen. Kookworkshops kunnen ook, zelfs in wedstrijdverband. Dan maken we er een soort Masterchef van, met productkennistest en kookcompetitie. Daarna lekker samen aan tafel opeten wat je hebt gemaakt.

Wil je een feest geven in Het Lokaal? Kom even langs en bespreek je wensen met ons. Dan zorgen wij voor een offerte & een geslaagd feest op maat!