Verhuizen? Ja echt. Maar: tijdelijk én gewoon naar de overkant! In het voorjaar van 2024 verhuizen we naar Oliemolenhof 20. Dat is een hal onder Twynstra Gudde en naast Fluor. Waarom? Dat vertellen we je graag! Bekijk de tijdlijn hieronder: deze eindigt op 27 april, want dan openen we Het Lokaal op onze nieuwe, tijdelijke locatie.

Verhuizen? Ja echt. Maar: tijdelijk én gewoon naar de overkant! Eind april 2024 verhuizen we naar Oliemolenhof 20. Dat is een hal onder Twynstra Gudde en naast Fluor. Waarom? Dat vertellen we je graag! Bekijk de tijdlijn hieronder: deze eindigt op 27 april, want dan openen we Het Lokaal op onze nieuwe, tijdelijke locatie.

 • 18 okt '23

  De sleutels van Hal 6

  Ingang restaurant en terraszijde Het Lokaal

  Het Lokaal gaat (tijdelijk) verhuizen. De reden is dat De Nieuwe Stad Groeit. Tegen én over Het Lokaal op Oliemolenhof 90 wordt gebouwd. De 'uitbouw' tegen onze voorgevel wordt straks restaurant. De huidige rode loodsen worden volledig winkel. Boven Het Lokaal komen appartementen. Tijdens de bouw is het dan niet echt veilig om open te blijven, maar zo lang de deuren sluiten is natuurlijk ook geen optie. Gelukkig mogen we een tijdje onze 'tent opzetten' aan de overkant. Op 22 april verhuizen we naar Oliemolenhof 20, naar Hal 6.

 • 20 nov '23

  De buitenbar verdwijnt...voorlopig

  Onze redding in de Covid-periode, maar eigenlijk gewoon ook de beste zet in de historie van Het Lokaal: de buitenbar. Ooit bedacht voor drie maanden, maar uiteindelijk ruim drie jaar blijven staan. Aan deze bar zijn veel mooie gesprekken gevoerd, is veel koffie gedronken en bier getapt. Deze bar konden we niet zomaar wegdoen. Dus de bar wordt weggehaald. Wat overblijft is een groot, gapend gat. Letterlijk, want er bleek een stukje bestrating verzakt. Een heus sink hole. Gelukkig kon dat snel worden hersteld. Het gemis van de buitenbar duurde iets langer, maar gelukkig zien we de bar snel terug in Hal 6!

 • 12 dec '23

  Iedereen mag het weten!

  Wij waren al een tijdje aan het klussen. Sterker nog, in Hal 6 worden op dit moment ruim 5.000 kerstpakketten ingepakt! Ondertussen worden de muren geschilderd, er worden toiletten gebouwd en de eerste wanden worden geplaatst voor de bakkerij en spoelkeuken. Maar dat is aan de buitenkant nog helemaal niet te zien. Tijd om daar verandering in te brengen. Met een groot bord in 'de tuin' maken we bekend dat dit onze nieuwe stek wordt, voor de komende paar jaar. Het mag duidelijk zijn: Het Lokaal gaat (tijdelijk) verhuizen!

 • 16 dec '23

  De buitenbar is terug!

  Dat gapende gat van de buitenbar? Die is inmiddels ook figuurlijk opgevuld. In onze nieuwe locatie staat de buitenbar dus...binnen! We hebben de bar uitgebreid met een lange bar om aan te hangen tijdens de vrijdagmiddagborrel of een snelle koffie als je in de buurt werkt en even pauze hebt. Er is meer ruimte voor koffie, er zijn meer biertaps en we kunnen ook meer fijne frisdranken kwijt. Deze binnen-buitenbar vormt straks ook de schakel tussen het restaurant en het terras. De bar staat namelijk strak naast een van de grote ruilluiken. Met mooi weer kan het luik open en wordt de bar zomaar weer even een soort van 'buitenbar'. Nu al zin in!

 • 19 jan '24

  Achter het behang

  Als gasten ons vragen waar de toiletten zijn, dan antwoorden we soms met 'achter het behang'. Niet dat we daar iemand achter willen plakken, het is ook echt letterlijk zo. De toiletten in de rode loodsen zitten achter het muurtje met ons - inmiddels Lokaal-kenmerkende - behang. Dat behang mag in Hal 6 natuurlijk ook niet ontbreken. Zo gezegd zo gedaan. In januari klimmen we in de steiger om op vijf meter hoogte het behang terug te brengen in Het Lokaal. Deze keer BOVEN de toiletten. Dus als je ons straks vraagt waar de toiletten zijn, dan kan het antwoord 'onder het behang' zijn. Dan weet je dat vast :)

 • 2 maart '24

  Tappen maar!

  Toen we 8 jaar geleden Het Lokaal openden, stonden er ruim 50 lokale bieren op de kaart. Een hele puzzel voor ons in de koeling en een hele uitdaging voor gasten om de juiste keuze te maken. Dat werden er dus steeds minder. Voor de nieuwe locatie hadden we wel de wens weer wat meer met bier te doen. Ooit stond Amersfoort bol namelijk van de bierbrouwerijen, dankzij het schone water dat onze stad in stroomde. Dankzij een mooie samenwerking met Gulpener (niet heel lokaal, wel Nederlands én maker van biologisch bier) staan er nu zes bierkranen op de bar. Natuurlijk besteden we (nu al) ook extra aandacht aan alcoholvrije bieren en andere lekkere drankjes. Naast deze biertaps komen ook onze Made Blue-watertaps weer terug. We zijn erg blij dat de nieuwe, grotere bar ons die mogelijkheden straks biedt.

 • 7 maart '24

  Voetjes van de vloer

  Nee, je hoeft hier niet te dansen. Het mag wel. Dit is de vergaderzaal in Hal 6. Waar we nu zitten hebben we twee vergaderzalen, Epi en Geisha. Vernoemd naar brood en koffie, twee essentiële producten in Het Lokaal. Op de nieuwe locatie hebben we maar één zaal, die je kunt huren voor vergaderingen, workshops, presentaties of andere bijeenkomst. Dat we het hebben over een dansvloer is niet zo gek. Deze vloerdelen lagen namelijk een paar jaar geleden op de grond 'achter de schermen' bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam! Een mooi 'hergebruik', wat natuurlijk uitstekend past bij Het Lokaal. Bijna alles wat we plaatsen aan kasten, tafels, stoelen, lampen en meer heeft ooit ergens anders gestaan. No-waste, niet alleen in onze keuken, maar ook in de rest van Het Lokaal. Nu alleen nog een naam...

 • 15 maart '24

  Kas in de hal

  De winkel in Hal 6 is iets ruimer opgezet dan nu. Daardoor konden we een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. Op dit moment wordt er een echte kas opgebouwd! In deze kas kunnen we verse groente, fruit en kruiden kwijt. Die blijven dan dus lekker koel en langer vers. Het wordt een echte eyecatcher, die ook vanuit het restaurant goed opvalt. Het vormt dan ook de 'natuurlijke' scheiding tussen restaurant en winkel, met daarnaast nog een klein paadje om binnendoor van de ene ruimte naar de andere ruimte te gaan. Zo kun je straks dus nog steeds even snel wat boodschapjes halen als je net lekker zit te borrelen. Op de foto zie je rechts voor het geraamte van de kas de nieuwe plek van BOOT koffie, waar straks ook weer alle workshops worden gegeven: latte art, barista, filterkoffie...

 • 25 maart '24

  Help mee klussen!

  Moestuinbakken op het nieuwe terras

  Op 25 maart was onze eerste gezamenlijke klusdag. Zo'n 14 mensen meldden zich aan om te komen helpen. Nieuwe moestuinbakken werden gevuld met grond en plantjes. Er werden kozijnen geschilderd, bankjes in elkaar gezet en stickers geplakt. Met dank aan deze vrijwilligers schoten we ineens een heel eind op, op weg naar de verhuizing. Vanaf 22 april start de échte verhuizing. Heb je zin om daarbij te helpen? Stuur dan even een mail naar info@hetlokaal.nl.

 • 22 april '24

  We sluiten de deuren (een weekje)

  Zondag 21 april is Het Lokaal voorlopig voor het laatst open in de rode loodsen, waar het 8 jaar geleden allemaal begon. Maandag 22 april begint dan het grootste werk: de loodsen leeghalen en alle producten, grote apparaten en meubels verhuizen naar de overkant. Daar nemen we even de tijd voor. Vijf dagen, om precies te zijn. Want op Koningsdag willen we de deuren van Oliemolenhof 20, ofwel Het (nieuwe) Lokaal openen met een tof festival: de Biertuin! Mocht je ons niet kunnen vinden, geen zorgen. Aan Het Lokaal hangt sinds 15 maart een grote banner die je de weg wijst. Even het plein over en je bent er!

 • 27 april '24

  We kunnen weer open op Koningsdag!

  Koningsdag, dat wordt me toch een feest! Inmiddels is het een traditie dat wij Koningsdag in De Nieuwe Stad vieren met de Biertuin. Geïnspireerd op de Berlijnse Biergarten. Biertafels buiten, diverse brouwerijen die hun eigen - lokale - bier tappen en ook onze eigen bar is open voor allemaal andere lekkere drankjes. De barbecue gaat aan voor o.a. pita falafel en de kans is aanwezig dat de bakkers zorgen voor hun befaamde pizza! We pakken dit jaar extra uit. Want het is natuurlijk ook de (her)opening van Het Lokaal aan 'de overkant'. We maken er een echt festival van, met live-muziek. Maar liefst 8 muzikanten/bands treden op! Dus, duim vast voor mooi weer, want het allerliefste doen we dit alles lekker buiten!