Elsenburg en sebastiani

Elsenburg & Sebastiani Broodmakers

 Ons brood wordt met liefde, vakkennis en geduld gemaakt. Brood met een karakteristieke smaak en een knapperige korst.

We maken voornamelijk zuurdesembrood, in Franse stijl. Er wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke ingrediënten. Meel van de beste kwaliteit, Keltisch zeezout en Amersfoorts grondwater vormen de basis van ieder brood.

Het desem, oftewel het moederdeeg, wordt gekoesterd en gevoed. Iedere dag worden de broden met de hand gevormd en daarna vers gebakken. Het brood heeft een lange rijstijd. Dit komt de smaak, structuur en houdbaarheid ten goede. Daarnaast heeft dit een positief effect op de spijsvertering, maar het is vooral heel lekker.”

Leer desembrood of pizza bakken

Carel en Paolo geven workshops in Het Lokaal. Tijdens de workshop Desembrood leer je brood bakken vanaf de basis. Na afloop ga je naar huis met recepten, je eerste moederdeeg, een tas vol brood en een hoofd vol inspiratie. Paolo deelt zijn Italiaanse passie: pizza zoals het hoort. De juiste ingrediënten, het rijzen van het deeg, de temperatuur, de structuur van de korst…en hoe je met maar een paar ‘toppings’ toch de meest smaakvolle pizza bakt. De workshops van Elsenburg & Sebastiani Broodmakers kosten € 55 per persoon. Kijk voor actuele data in onze webwinkel.

Boot koffie

Boot Koffie

Van koffieboon naar jou: proef in Het Lokaal, neem mee voor thuis

In de Branderij in Het Lokaal in Amersfoort worden de speciale soorten arabica koffie gebrand. Deze koffies zijn vaak zeldzaam, van biologische top kwaliteit en Direct Trade geïmporteerd. In onze Branderij kun je zien hoe diverse soorten koffie met de deskundige hand van onze brandmeester tot perfectie worden gebrand.

De transformatie van groene koffiebonen naar vers gebrande koffie is een ware belevenis. Er is ook de gelegenheid om Boot Koffie te kopen in Het Lokaal.

Live Roasting
Wil je ook een keer een ‘Live Roasting’ sessie meemaken? Op woensdag en donderdag wordt er koffie gebrand. Je bent welkom om mee te kijken bij het branden. Ontdek het geheim van vers gebrande koffie met uitleg van onze brandmeester.

Workshops & proeverijen
Boot Koffie organiseert regelmatig workshops Barista en Latte Art. Daarnaast zijn er regelmatig proeverijen waar je aan mee kunt doen. Klik hier voor aanmelden, exacte data en tijdstippen: www.bootkoffie.nl/Workshops/