Yes, we mogen weer! Het terras en Het Proeflokaal zijn open!

Je bent welkom voor ontbijt, lunch, een kop koffie met taart, een lekker biertje of diner. We hebben ruim 30 tafels op het terras en ruimte voor zeker 60 gasten binnen in Het ProefLokaal. We voldoen hiermee aan de vastgestelde richtlijnen. Sinds 1 juni is ons terras rookvrij! Er is buiten het terras voldoende ruimte om even tussendoor te roken.

Er staan heerlijke, lokale gerechten op onze menukaart. Je kiest voor ‘samen delen’, maar je kunt natuurlijk ook lekker gerechten voor jezelf kiezen. Pizza’s bakken we alleen op vrijdagavond. Zowel voor diner als to-go. Let op: Het Lokaal is vanaf 1 september op maandag gesloten.

Op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagavond: diner @ Het ProefLokaal! (Wel reserveren!)

Bij Het Lokaal houden we van ‘samen delen’. Zo proef je meer van wat de streek te bieden heeft! Wij dekken de tafel, je schept zelf op. Een beetje net als (vroeger?) thuis.

Drie gangen, 29.50 euro per persoon

 • Voorgerecht: een proeverij van diverse gerechten
 • Hoofdgerecht: Kies SAMEN drie hoofdgerechten van de kaart.
 • Nagerecht: een proeverij van diverse gerechten

Wil je niet delen? Geen probleem! Je kunt alle voor-, hoofd- en nagerechten ook alleen voor jezelf kiezen. De prijzen voor losse gerechten staan op de kaart.

Pizza afhalen kan trouwens ook nog steeds!
Op vrijdag bakken we pizza! Die kun je in het restaurant eten, maar afhalen voor thuis is ook mogelijk!
Telefonisch be(ste)llen mag, maar spontaan langslopen kan ook altijd. De pizza’s krijg je koud mee, met instructie hoe je ze thuis afbakt. Wil je ze warm meenemen? Geef dit dan even aan bij je bestelling!

Het is ook mogelijk enkele gerechten van onze menukaart af te halen voor thuis. Wil je hier meer over weten, bel dan even of kom langs!

Feest in De Nieuwe Stad? Wil je met een groep (collega’s, vrienden of familie….) borrelen bij Het Lokaal? Je (verlate) verjaardag vieren? Op het Oliemolenhof kun je relaxt samenkomen. Wij zorgen voor drank en hapjes, jullie chillen in onze strandstoelen, op het terras of binnen in ons restaurant. Genoeg ruimte om afstand te houden en tóch gezellig bij elkaar te komen! Mail naar reserveren@hetlokaal.nl voor de mogelijkheden!

(Let op: van 6 augustus tot en met 4 oktober is de cirkel van het Oliemolenhof Het Nieuwe Stadsterras. Er zijn dan geen mogelijkheden om een privéfeestje op deze locatie te vieren.)

Bekijk de (nieuwe) dinerkaart
Bekijk de ontbijt- en lunchkaart

Reserveren: zowel online als ‘aan de deur’!

Je kunt reserveren via de button rechtsonder op deze pagina. In principe reserveer je voor een tafel binnen, op ons terras kun je – online – niet reserveren. Heb je wel gereserveerd en is er plek buiten, dan kun je natuurlijk gewoon lekker buiten zitten! Loop je aan en is er nog plek, dan vragen we je te ‘reserveren bij de deur’, zodat we – volgens de richtlijnen van het RIVM – jouw naam, telefoonnummer en e-mailadres kunnen registreren.

We hebben ons terras flink uitgebreid, er is vrijwel altijd een plekje te vinden, of je hoeft niet lang te wachten. Als het echt lekker weer is, kun je ook een maaltijd bestellen en ‘to go’ met onze strandstoelen picknicken op het Oliemolenhof! Van 6 augustus tot en met 6 september is het Oliemolenhof Het Nieuwe Stadsterras. Als je hier wilt zitten, wordt bij toegang van het terras ook gevraagd je gegevens achter te laten.

Over reserveren en gezondheidsklachten

 1. Wil je bij ons ontbijten, lunchen of dineren, dan adviseren we je om te reserveren. Kom je spontaan aanlopen en er is plaats, dan vragen we je te ‘reserveren bij de deur’. We noteren dan graag jouw contactgegevens.
 2. Wil je gewoon een drankje drinken, dan hoef je niet online te reserveren. Als je aanloopt en dus ‘reserveert aan de deur’ vragen we wel om jouw gegevens, geheel volgens de geldende richtlijnen.
 3. Kun je online niet meer reserveren, dan zijn alle online te reserveren tafels vol. Je kunt online tot drie uur voor je komt eten een tafel reserveren. Wil je (snel) langskomen, bel dan even om te vragen hoe druk het is. We hebben misschien nog wel een tafeltje voor je vrij.
 4. Heb je gezondheidsklachten die gelinkt zijn aan Covid-19? Blijf dan thuis. Volgens de geldende maatregelen vragen wij je ook bij aankomst in Het Lokaal of je klachten hebt. Wees alsjeblieft eerlijk, denk aan jouw eigen gezondheid en aan dat van jouw omgeving!

We hebben veel tafeltjes voor twee personen. Ook als je niet van hetzelfde huishouden bent, mag je met z’n tweeën een tafeltje delen. Vanaf drie personen mogen alleen leden van hetzelfde huishouden dicht bij elkaar zitten. We hebben ook tafels voor grotere groepen, maar de ruimte om 1,5 meter afstand te houden is beperkt. In ons reserveringssysteem geef je het aantal personen op, maar ook of je uit één huishouden bent. Hebben wij twijfels over het bieden van de ruimte, dan nemen we even contact met je op. De enige vraag die we stellen: heb je klachten, blijf je dan thuis? Als je niet vooraf reserveert, maar spontaan komt eten, dan vragen we naar jouw contactgegevens.

Op vrijdag kun je ook pizza afhalen vanaf 17:00 uur. Thuis nog even een paar minuutjes in de oven en: aan tafel! Wil je één van de gerechten van onze menukaart afhalen voor thuis? Bel ons dan even voor de mogelijkheden.

Voor het afhalen van de pizza’s geldt het volgende: je bestelt en betaalt de pizza bij de koffiebar (bij mooi weer staan we buiten!). Ondertussen doe je boodschappen of je wacht buiten (in het zonnetje). Je krijgt een pieper mee, dus je weet het gelijk als je pizza’s klaar zijn!

Je krijgt de pizza koud mee. Dit heeft te maken met veiligheidsmaatregelen (geen lange wachtrijen), maar we willen je ook van een zo vers mogelijke pizza laten genieten. Daarom moet je de pizza thuis nog even afbakken:

 • Oven voorverwarmen op 210 – 240 graden.
 • Ventilatie uit, dus alleen boven en onderwarmte.
 • Baktijd is zo’n 7 – 10 minuten. Let vooral goed op dat de mozzarella smelt en/of de bodem knapperig wordt.
 • Pas extra op smaak brengen als je de pizza gebakken hebt: gebruik bv. een goede olijfolie, zwarte peper, evt zout en oregano.

Vooraf maaltijden of pizza be(ste)llen mag!

Bel 033 78 20 503, geef je bestelling door én hoe laat je deze af wilt halen. Je haalt de pizza op in de bakkerij en betaalt bij de kassa van Het (vers)Lokaal.

Veiligheidsmaatregelen: Bij drukte in de winkel, wordt de ingang van het restaurant ook de ingang van de winkel. Zo bieden we de ruimte voor éénrichtingsverkeer om voldoende afstand te houden tot elkaar. We maken vaker schoon, wassen onze handen nóg beter dan we al deden en houden ons natuurlijk aan alle hygiënemaatregelen. Als het echt te druk wordt binnen, kunnen we je vragen even buiten te wachten.

Zo passen we op jullie en op elkaar.