Yes, we mogen weer! Het terras en Het Proeflokaal zijn open!

Je bent welkom voor ontbijt, lunch, een kop koffie met taart, een lekker biertje of diner. We hebben maar liefst 30 tafels op het terras en ruimte voor zeker 60 gasten binnen in Het ProefLokaal. We voldoen hiermee aan de vastgestelde richtlijnen. Sinds 1 juni is ons terras rookvrij! Er is buiten het terras voldoende ruimte om even tussendoor te roken.

Vanaf 1 juli gaan we weer iets verder ‘terug naar normaal’, met een nieuwe dinerkaart: een driegangendiner. Je kunt kiezen voor ‘samen delen’, maar ook lekker gerechten voor jezelf kiezen. We houden ons ToGo-LokaalMaal, zeven dagen per week verkrijgbaar in de (vers)winkel. Pizza’s bakken we alleen op vrijdagavond. Zowel voor diner als to-go.

Op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagavond: diner @ Het ProefLokaal! (Wel reserveren!)

Bij Het Lokaal houden we van ‘samen delen’. Zo proef je meer van wat de streek te bieden heeft! Wij dekken de tafel, je schept zelf op. Een beetje net als (vroeger?) thuis.

Drie gangen, 29.50 euro per persoon

 • Voorgerecht: een proeverij van diverse gerechten
 • Hoofdgerecht: Kies SAMEN drie hoofdgerechten van de kaart.
 • Nagerecht: een proeverij van diverse gerechten

Wil je niet delen? Geen probleem! Je kunt alle voor-, hoofd- en nagerechten ook alleen voor jezelf kiezen. De prijzen voor losse gerechten staan op de kaart.

Afhalen kan trouwens ook nog steeds!
Elke dag is er een vers LokaalMaal en (alleen) op vrijdag ook pizza. Telefonisch be(ste)llen mag, maar spontaan langslopen kan ook altijd.

Het LokaalMaal van vandaag (afhaal, voor de zekerheid vooraf even bellen!):

 • Kip of Aubergine masala – vegan 8.95 (kip: 9.95)
 • Melanzane alla parmigiana – vegan 8.95 
 • Dahl met geroosterde groenten – vegan 8.95
 • Diverse Maaltijden van Maass in de winkel (vegan)
 • Diverse (maaltijd)salades – vega 6.50, vlees/vis 8.50
 • Desserts (of gewoon lekker…) – 3.75

We hebben in de winkel ook de (altijd vegan) verse maaltijden Uit de keuken van Maass én verse pasta uit De Pastafabriek. Lekker snel een gezonde maaltijd op tafel!

Vakantie (of feest) in De Nieuwe Stad? Wil je met een groep (collega’s, vrienden of familie….) borrelen bij Het Lokaal? Je (verlate) verjaardag vieren? In de cirkel op het Oliemolenhof kun je relaxt samenkomen. Wij zorgen voor drank en hapjes, jullie chillen in onze strandstoelen of op de rand van de cirkel. Genoeg ruimte om afstand te houden en tóch gezellig bij elkaar te komen! Mail naar reserveren@hetlokaal.nl voor de mogelijkheden!

Bekijk de (nieuwe) dinerkaart
Bekijk de ontbijt- en lunchkaart

Reserveren mag!

Je kunt reserveren via de button rechtsonder op deze pagina. Tussen 17:00 en 20:30 kun je aanschuiven. Je krijgt ruim twee uur de tijd aan tafel om rustig te eten. Wil je langer blijven zitten? Geef dat dan even aan, dan bekijken we of dat past met de andere reserveringen.

We hebben ons terras flink uitgebreid, er is vrijwel altijd een plekje te vinden, of je hoeft niet lang te wachten. Als het echt lekker weer is, kun je ook een maaltijd bestellen en ‘to go’ met onze strandstoelen picknicken op de Oliemolenhof! Daarom is reserveren op ons terras niet mogelijk.

Wat MOET en wat MAG je reserveren?

 1. Wil je BINNEN ontbijten, lunchen of dineren, dan adviseren we je om te reserveren, het is niet meer verplicht. Kom je spontaan aanlopen en er is plaats, dan vragen we je te ‘reserveren bij de deur’.
 2. Wil je gewoon op ons TERRAS een drankje drinken, ontbijten, lunchen of dineren, dan kun je niet te reserveren. Voor diner geldt wel dat we geen onbeperkte voorraad hebben, dus het kan zijn dat er bepaalde gerechten niet meer zijn. Dus, wil je de zekerheid van een tafeltje en voldoende keuze: reserveer en tafeltje BINNEN! Als je aankomt en er is nog plek op het terras dan mag je natuurlijk lekker buiten gaan zitten. Op ons terras hebben we veel meer capaciteit dan binnen, de kans is groot dat je daar terecht kan. Meldt wel je wel even bij de bediening.
 3. Kun je online niet meer reserveren, dan zijn alle tafels BINNEN vol. Wil je buiten zitten, bel dan even om te vragen hoe druk het is. We hebben misschien nog wel een tafeltje op het terras voor je vrij.

We hebben veel tafeltjes voor twee personen. Ook als je niet van hetzelfde huishouden bent, mag je met z’n tweeën een tafeltje delen. Vanaf drie personen mogen alleen leden van hetzelfde huishouden dicht bij elkaar zitten. We hebben ook tafels voor grotere groepen, maar de ruimte om 1,5 meter afstand te houden is beperkt. In ons reserveringssysteem geef je het aantal personen op, maar ook of je uit één huishouden bent. Hebben wij twijfels over het bieden van de ruimte, dan nemen we even contact met je op. De enige vraag die we stellen: heb je klachten, blijf je dan thuis?

Elke dag van de week ligt ons LokaalMaal in de koeling. Lekker makkelijk, lokaal en snel klaar. Of, zoals ons logo zegt: puur, lekker en vers! Op vrijdag kun je ook pizza afhalen vanaf 17:00. Thuis nog even een paar minuutjes in de oven en: aan tafel!

Voor het afhalen van de pizza’s geldt het volgende: je bestelt en betaalt de pizza bij de koffiebar (bij mooi weer staan we buiten!). Ondertussen doe je boodschappen of je wacht buiten (in het zonnetje). Je krijgt een pieper mee, dus je weet het gelijk als je pizza’s klaar zijn!

Je krijgt de pizza koud mee. Dit heeft te maken met veiligheidsmaatregelen (geen lange wachtrijen), maar we willen je ook van een zo vers mogelijke pizza laten genieten. Daarom moet je de pizza thuis nog even afbakken:

 • Oven voorverwarmen op 210 – 240 graden.
 • Ventilatie uit, dus alleen boven en onderwarmte.
 • Baktijd is zo’n 7 – 10 minuten. Let vooral goed op dat de mozzarella smelt en/of de bodem knapperig wordt.
 • Pas extra op smaak brengen als je de pizza gebakken hebt: gebruik bv. een goede olijfolie, zwarte peper, evt zout en oregano.

Ook het LokaalMaal moet nog even in de oven. Op de verpakking staat hoe lang en op welke temperatuur. En ja: ook het folie mag in oven (op 120 graden).

Vooraf maaltijden of pizza be(ste)llen mag!

Bel 033 78 20 503, geef je bestelling door én hoe laat je deze af wilt halen. Meld je bij de koffiebar of keuken, waar je maaltijden/pizza’s klaarliggen. 

Veiligheidsmaatregelen: Bij drukte in de winkel, wordt de ingang van het restaurant ook de ingang van de winkel. Zo bieden we de ruimte voor éénrichtingsverkeer om voldoende afstand te houden tot elkaar. We maken vaker schoon, wassen onze handen nóg beter dan we al deden en houden ons natuurlijk aan alle hygiënemaatregelen. Als het echt te druk wordt binnen, kunnen we je vragen even buiten te wachten.

Zo passen we op jullie en op elkaar.