Yes, we mogen weer! Het terras gaat open!

Maandag 1 juni om 12 uur is het zover. Het terras van Het Lokaal gaat open! Je bent dan welkom voor de lunch, een kop koffie met taart of een lekker biertje…. We hebben maar liefst 30 tafels, die natuurlijk wel allemaal voldoen aan de vastgestelde richtlijnen: veel tafels voor twee personen en een aantal picknickbanken voor het gezin. Wil je nu al weten welke regels er gelden? Bekijk dan onze ‘checklist’. Oh, en het terras is vanaf 1 juni rookvrij! Er is buiten het terras voldoende ruimte om even tussendoor te roken.

Het restaurant blijft nog even ‘winkel’, maar….je kunt wel komen eten!

Bekijk de menukaart

Vanaf donderdag 4 juni starten we – naast ontbijt en lunch – ook weer met diner!

Van donderdag- tot en met zondagavond schuif je bij ons aan voor een LokaalMaal:

Drie gangen, 27.50 euro per persoon

 • Voorgerecht: De dagsoep of een keuze uit onze lunchsalades (kleinere porties)
 • Hoofdgerecht: Het LokaalMaal van de dag of een pizza (altijd vegan, vega en vlees/vis-opties)
 • Nagerecht: Bijvoorbeeld zomer-tiramisu, hangop met fruit of…..wisselend aanbod!

(Voor kinderen zijn er alternatieven)

Het LokaalMaal van zondag 31 mei:

 • Dahl (vijf soorten linzen), met groenten en witte rijst – vegan 7.95
 • Masala kip met mosterdpuree – 8.95
 • Diverse (maaltijd)salades – vega 6.50, vlees/vis 8.50
 • Desserts (of gewoon lekker…) – 3.75

Je kunt ook bij ons terecht voor een belegd (lunch)broodje en coffee-to-go.

De pizza’s:

 • Margherita en basilicum9.50
 • Salami picante, courgette, kappertjes, mint en mozzarella11.75
 • Courgette, kappertjes, mint, gedroogde tomaat en mozzarella11.50
 • Ansjovis, uien en mozzarella10.25

Reserveren mag!

Je kunt reserveren via de button rechtsonder op deze pagina. We bieden twee shifts. Bij de vroege shift kom je aan tussen 17 en 18 uur. De tweede shift start tussen 19 en 20 uur. Heb jij de vroege shift en is jouw tafel ook voor de late shift gereserveerd, dan heb je dus bijna twee uur de tijd. We moeten de tafel goed schoonmaken voordat de volgende shift komt. Is er geen reservering voor jouw tafel of heb je de late shift, dan kun je lekker blijven hangen…

Reserveren hoeft niet, we houden een deel van de tafels vrij voor ‘aanlopers’. Wil je zeker zijn van een tafel, dan adviseren we om te reserveren.

Dus: alleen het terras. Dus buiten!

We zorgen voor dekentjes en hopen dat het lekker lang mooi weer blijft. Neem voor de zekerheid een lekker vest mee, want je zit ook echt buiten. Binnen houden we het restaurant nog even dicht. We hebben die ruimte hard nodig voor de winkel, om ook daar de 1,5 meter-regel aan te kunnen houden. Er zijn dus geen zitplaatsen binnen! Heb je gereserveerd, maar gaat het regenen…dan begrijpen we dat je niet komt. Het is wel fijn als je dan even afzegt (dat kan via de mail-bevestiging van je reservering).

We hebben veel tafeltjes voor twee personen. Ook als je niet van hetzelfde huishouden bent, mag je met z’n tweeën een tafeltje delen. Vanaf drie personen mogen alleen leden van hetzelfde huishouden dicht bij elkaar zitten. We hebben ook picknicktafels voor grotere groepen, maar ook dan ben je uit hetzelfde huishouden. In ons reserveringssysteem geef je het aantal personen op, maar ook of je uit één huishouden bent. We verwijzen tijdens het reserveren ook naar de gezondheidsvragen, die we je ook stellen voor je plaatsneemt op ons terras. De enige vraag die we je nu al stellen: heb je klachten, blijf je dan thuis?

Elke dag van de week ligt ons LokaalMaal in de koeling. Lekker makkelijk, lokaal en snel klaar. Of, zoals ons logo zegt: puur, lekker en vers! Op donderdag t/m zondag kun je ook pizza afhalen. Thuis nog even een paar minuutjes in de oven en: aan tafel!

Voor het afhalen van de pizza’s geldt het volgende: je bestelt en betaalt de pizza bij de koffiebar. Ondertussen doe je boodschappen of je wacht buiten (in het zonnetje). Is je pizza klaar, dan brengen we deze naar buiten, zetten het op een tafel en roepen je naam!

Je krijgt de pizza koud mee. Dit heeft te maken met veiligheidsmaatregelen (geen lange wachtrijen), maar we willen je ook van een zo vers mogelijke pizza laten genieten. Daarom moet je de pizza thuis nog even afbakken:

 • Oven voorverwarmen op 210 – 240 graden.
 • Ventilatie uit, dus alleen boven en onderwarmte.
 • Baktijd is zo’n 7 – 10 minuten. Let vooral goed op dat de mozzarella smelt en/of de bodem knapperig wordt.
 • Pas extra op smaak brengen als je de pizza gebakken hebt: gebruik bv. een goede olijfolie, zwarte peper, evt zout en oregano.

Ook het LokaalMaal moet nog even in de oven. Op de verpakking staat hoe lang en op welke temperatuur. En ja: ook het folie mag in oven (op 120 graden).

Vooraf maaltijden of pizza be(ste)llen mag!

Bel 033 78 20 503, geef je bestelling door én hoe laat je deze af wilt halen. Meld je bij de koffiebar of keuken, waar je maaltijden/pizza’s klaarliggen. 

Veiligheidsmaatregelen: een deel van het restaurant is bij de winkel getrokken. Zo hebben we een aparte ingang én uitgang. We kunnen nu niet alleen meer producten kwijt, maar bieden zo ook voldoende ruimte om 1,5 afstand tot elkaar te houden. We maken vaker schoon, wassen onze handen nóg beter dan we al deden en houden ons natuurlijk aan alle hygiënemaatregelen. Als het te druk wordt binnen, kunnen we je vragen even buiten te wachten.

Zo passen we op jullie en op elkaar.