De komende tijd is ons restaurant gesloten, door de geldende coronamaatregelen. Gelukkig blijft de winkel wél open! Met van dinsdag tot en met zondag jouw dagelijkse lokale boodschappen, vers brood van Elsenburg & Sebastiani Broodmakers, coffee-to-go, Het LokaalMaal & Pizza’s om af te halen en we bezorgen van vijf dagen per week jouw lokale boodschappen aan huis!

Maar we hebben wél: Het Lokaal Kerstdiner!

Al twee jaar een groot succes en waanzinnig gezellig. Ons vegan-friendly Kerstdiner!

Dit jaar helaas niet in ons restaurant, maar wél thuis! In samenwerking met The Vegetable Chef, Joris Schildknecht, bedacht ons keukenteam een afwisselend en in de basis vegan kerstdiner. Vijf gangen vol smaak! Voor tafelgenoten die wél graag vlees of vis eten bieden we bij twee gerechten extra opties. Zo kun je per persoon aan tafel een menu samenstellen: volledig vegan of uitgebreid met de opties.

Bezorgen of afhalen op 24, 25 en 26 december

Je kunt drie dagen kerst vieren, want we bieden dit kerstdiner aan voor 24, 25 én 26 december. In Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden en Soest bezorgen we thuis. We bezorgen tussen 14.00 en 17.00 uur, dit doen we op basis van de meest gunstige route (dus het gekozen tijdstip van de bestelling is geen garantie). We sturen de dag voor kerst een e-mail met hoe laat we ongeveer verwachten bij je aan te bellen!

Het Kerstdiner afhalen?

Dat kan natuurlijk ook, op 24, 25 en 26 december tussen 14.00 en 17.00 uur. Als ‘beloning’ voor het ophalen krijg je een gratis flesje ‘Bier van hier‘. Ons eigen gebrouwen Tripel-biertje, in samenwerking met Eembier.

Koud afhalen/bezorgen: kerst in jouw tempo!

We bezorgen het kerstdiner koud. Ook als je het diner afhaalt, krijg je het koud mee. We willen dat jij geniet van kerst, in je eigen tempo. Je staat geen uren in de keuken, maar warmt het gerecht op zodra je aan die gang toe bent. Dat is het voordeel van het kerstdiner thuis: je hebt alle tijd! Dat wordt relaxt (vegan) genieten!

Hoe bestel je het kerstdiner?

Rechtsonder op deze pagina staat de knop ‘bestellen’. Dit is het stappenplan voor kerst:

 1. Klik op ‘bestellen’
 2. Kies jouw kerstdatum: 24, 25 of 26 december én of je afhaalt of het diner wilt laten bezorgen
 3. Scroll helemaal naar beneden tot je het kerstmenu ziet staan
 4. Kies een aantal basis-kerstmenu’s
 5. Kies daarna per optie het aantal personen die deze optie willen eten. Iedereen kan dus vegan, vis of vlees eten, zoals ze zelf lekker vinden.
 6. Zin in een wijnarrangement, likeurproeverij of jouw favoriete wijn of (alcoholvrije) bubbel bij het diner? Scroll nog even verder en bestel het gelijk mee!
 7. Alles gekozen? Klik dan onderaan op ‘naar checkout’. Betaal via iDEAL en…we zien je met kerst!
Kerstmenu TakeAway 2020

Het LokaalMaal en Paolo’s Pizza

Ook de gewone maaltijden kun je ‘afhalen via Formitable‘. Klik op de knop ‘bestellen’ rechtsonder op deze pagina. Je komt dan in ons afhaalmenu, met diverse voor-, hoofd- en nagerechten. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je ook pizza bestellen. Kies wat jij lekker vindt, selecteer de dag/het tijdstop waarop je jouw gerechten af wilt halen, betaal via iDEAL en we zien je op jouw gekozen tijd in Het Lokaal. Jouw bestelling staat dan voor je klaar.

De gerechten krijg je koud mee, instructies hoe je alles thuis warm maakt. Even opwarmen en lekker snel aan tafel met een gezond, lokaal maal!

Ook coffee-to-go en lunchbroodjes

Natuurlijk ben je altijd welkom voor een kop koffie, soep of een lunchbroodje. Bestellen kan bij de koffiebar, dan maken we het gelijk voor je klaar!

Kortom: blijf Lokaal eten en kopen, #supportyourlocals, wij zetten de schouders er weer onder, hopelijk samen met jou!

Het restaurant is (in ieder geval vier weken) gesloten i.v.m. de coronamaatregelen. De winkel is wel open, ook voor ToGo!

Via de knop ‘bestellen’ rechtsonder op deze pagina zie je het dagelijkse aanbod aan afhaalmaaltijden. Tenminste, in de winkel liggen vaak nog wel wat extra verrassingen. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je ook pizza afhalen vanaf 17:00 uur. Thuis nog even een paar minuutjes in de oven en: aan tafel!

Je bestelt makkelijk via de website, maar je mag natuurlijk ook even bellen of zomaar langslopen. Er is vast genoeg!

Voor het afhalen van de pizza’s geldt het volgende: je bestelt en betaalt de pizza via onze website (knop bestellen) of bij de koffiebar (bij mooi weer staan we buiten!). Ondertussen doe je boodschappen of je wacht buiten (in het zonnetje). Je krijgt een pieper mee, dus je weet het gelijk als je pizza’s klaar zijn!

Je krijgt de pizza koud mee. Dit heeft te maken met veiligheidsmaatregelen (geen lange wachtrijen), maar we willen je ook van een zo vers mogelijke pizza laten genieten. Daarom moet je de pizza thuis nog even afbakken:

 • Oven voorverwarmen op 210 – 240 graden.
 • Ventilatie uit, dus alleen boven en onderwarmte.
 • Baktijd is zo’n 7 – 10 minuten. Let vooral goed op dat de mozzarella smelt en/of de bodem knapperig wordt.
 • Pas extra op smaak brengen als je de pizza gebakken hebt: gebruik bv. een goede olijfolie, zwarte peper, evt zout en oregano.

Vooraf maaltijden of pizza bestellen: graag!

Kijk via de knop ‘bestellen’ rechtsonder wat ons aanbod is. Bestel en betaal online, kies je afhaalmoment en we zien je graag in Het Lokaal!

Veiligheidsmaatregelen: De ingang van het restaurant is vanaf nu de ingang van de winkel! Zo bieden we de ruimte voor éénrichtingsverkeer om voldoende afstand te houden tot elkaar. We maken vaker schoon, wassen onze handen nóg beter dan we al deden en houden ons natuurlijk aan alle hygiënemaatregelen. Als het echt te druk wordt binnen, kunnen we je vragen even buiten te wachten.

Zo passen we op jullie en op elkaar.