Laat het mooie weer maar komen. Sinds 28 april mogen wij ons terras weer openen! Het restaurant (binnen) blijft voorlopig nog wel dicht, maar daardoor is er wel meer ruimte in onze (vers)winkel om ongestoord boodschappen te doen!

Wat kan wanneer en waar?

LokaalMaal en pizza
Van donderdag tot en met zondag bieden wij ons LokaalMaal en op vrijdag pizza. Dit zijn maaltijden om af te halen, dus voor thuis. De maaltijden liggen ook in de winkel, dus bestellen hoeft niet, als je toch boodschappen komt doen. Wil je echter zeker zijn van het juiste LokaalMaal of pizza? Bestel dan online en kom jouw lekkers later afhalen. Je krijgt de pizza’s en maaltijden koud mee. Thuis nog even in de oven en…aan tafel.

Lunch en borrel op ons terras
Yes, het mag weer! Maar wel met een paar voorwaarden. Ons terras is van dinsdag tot en met zondag open van 12 tot 18 uur. Dat betekent dat we geen ontbijt en geen diner serveren. Per tafel mogen maximaal twee gasten zitten. Alleen voor mensen die samenwonen (één huishouden) hebben we een aantal picknickbanken met plek voor meer dan twee personen.

Voor een deel van het terras kun je een tafeltje reserveren. Dit is dan wel alleen als je komt lunchen of kiest voor de lokale – het mag weer – lunchplank of  een uitgebreide borrelplank. De rest van het terras houden we vrij voor spontane aanlopers voor een kop koffie of een drankje.

Naast het aantal mensen per tafel is ook de gezondheidscheck een voorwaarde om ons terras te mogen openen. Heb je niet gereserveerd, dan vragen we je voordat je gaat zitten of je gezond bent en geen klachten hebt die mogelijk wijzen op Covid-19. jouw contactgegevens bij ons achter te laten voor eventueel bron- en contactonderzoek. Natuurlijk doen we hier verder niets mee en na 14 dagen vernietigen we alle gegevens.

menu lunch borrel

Let op: op de menukaart staat ook ontbijt. Binnen ‘stap 1’ van het openingsplan mogen we het terras openen van 12.00 tot 18.00 uur. We bieden dus nog geen ontbijt aan!

menu drank

Op de buitenbar hangen onze specials buiten de kaart. Zo kies je nu ook voor een uitgebreide, lokale – het mag weer, lunchplank of een goed gevulde borrelplank met twee speciaalbiertjes naar keuze. Hiervoor mag je een tafel reserveren, als je zeker wilt zijn van een tafel op ons terras. dit doe je via de knop ‘reserveren’ rechtsonder op deze pagina.

Het restaurant binnen is gesloten i.v.m. de coronamaatregelen. De winkel is wel open en vanaf 28 april ook het terras.

Op het terras mogen maximaal twee personen per tafel zitten. Alleen als je uit één huishouden bent, dan mag je met meer mensen aan een picknicktafel. Voor een deel van ons terras kun je reserveren, het andere deel houden we vrij voor spontane aanlopers. Reserveren kan alleen voor lunch a la carte, de uitgebreide lunchplank en een uitgebreide borrelplank. Het terras is zo ingedeeld dat je zeker op 1,5 meter afstand van elkaar zit. We vragen je natuurlijk wel naar je gezondheid én – als je niet reserveert – naar jouw contactgegevens voor mogelijk bron- en contactonderzoek. Dit zijn we verplicht, als voorwaarde om ons terras te openen.

Via de knop ‘bestellen’ rechtsonder op deze pagina zie je het dagelijkse aanbod aan afhaalmaaltijden. Tenminste, in de winkel liggen vaak nog wel wat extra verrassingen. Het LokaalMaal bieden we aan van donderdag tot en met zondag. Het Samen-delen-menu van donderdag tot en met zaterdag. Op zondag maken we op wat er is: no waste. Op vrijdag kun je ook pizza afhalen (ook online te bestellen voor afhaal). Thuis nog even een paar minuutjes in de oven en: aan tafel!

Je bestelt makkelijk via de website, maar je mag natuurlijk ook even bellen of zomaar langslopen. Er is vast genoeg!

Voor het afhalen van de pizza’s geldt het volgende: je bestelt en betaalt de pizza via onze website (knop bestellen) of bij de buitenbar. Ondertussen doe je boodschappen of je wacht buiten (in het zonnetje). Als het druk is krijg je een pieper mee, dus je weet het gelijk als je pizza’s klaar zijn! Heb je online besteld, dan ligt de pizza klaar op het door jou gekozen tijdstip.

Je krijgt de pizza koud mee. Dit heeft te maken met veiligheidsmaatregelen (geen lange wachtrijen), maar we willen je ook van een zo vers mogelijke pizza laten genieten. Daarom moet je de pizza thuis nog even afbakken:

  • Oven voorverwarmen op 210 – 240 graden.
  • Ventilatie uit, dus alleen boven en onderwarmte.
  • Baktijd is zo’n 7 – 10 minuten. Let vooral goed op dat de mozzarella smelt en/of de bodem knapperig wordt.
  • Pas extra op smaak brengen als je de pizza gebakken hebt: gebruik bv. een goede olijfolie, zwarte peper, evt zout en oregano.

Vooraf maaltijden of pizza bestellen: graag!

Kijk via de knop ‘bestellen’ rechtsonder wat ons aanbod is. Bestel en betaal online, kies je afhaalmoment en we zien je graag in Het Lokaal!

Veiligheidsmaatregelen: De ingang van het restaurant is nu de ingang van de winkel! Zo bieden we de ruimte voor éénrichtingsverkeer om voldoende afstand te houden tot elkaar. We maken vaker schoon, wassen onze handen nóg beter dan we al deden en houden ons natuurlijk aan alle hygiënemaatregelen. Als het echt te druk wordt binnen, kunnen we je vragen even buiten te wachten.

Zo passen we op jullie en op elkaar.