Ook in 2024 weer vier markten!

Yes, we zijn weer in een nieuw jaar beland. 2024. Met elk seizoen een feestje met Winkels op Wielen en Het Lokaal. 

We zijn natuurlijk nog druk, druk, druk met aanmeldingen en leuke activiteiten op de markten. Dus binnenkort vertellen we je vast meer.
Wat we je wel kunnen vertellen, dat zijn de data, de markten zijn altijd van 10.00 tot 17.00 uur, alleen in december stoppen we vaak een uurtje eerder als het koud en donker is.

  • Op 23 maart trappen we af met de “Lieve Lentemarkt”, met de leukste taartenwedstrijd van Amersfoort: StreekTaart
  • We gaan op 22 juni voor ‘s zomerse sferen, met de “Zwoele Zomermarkt”
  • Onstuimig weer of Indian Summer? Op 21 september doen we de “Heeeerlijke Herfstmarkt”
  • En op 21 december sluiten we het marktjaar af met de “Warme Wintermarkt”, vol lekkers en leuks voor de feestdagen.

De Lieve Lentemarkt: in het teken van Pasen & onze verhuizing!

Zo’n 50 deelnemers trappen om 10 uur de lentemarkt af. Niet alleen heel veel Lokaal Lekkers, zoals chutneys, jams, zalm, macarons, bier, limo, koffie en misschien ook wel poffertjes…maar ook sieraden, interieurspullen, vintage, plantjes, (droog)bloemen, schoonmaakproducten, kleding enz. enz. Met de lentefee wordt het écht feest, zij siert de Lieve Lentemarkt waar kinderen kunnen grabbelen voor cadeautjes.

Natuurlijk openen we onze nieuwe (tijdelijke) plek ook weer. Kom spieken in Hal 6, waar Het Lokaal eind april heropent. Deze hal is zo groot, dat we een speurtocht voor kinderen willen uitzetten. Een soort van eieren zoeken, het is tenslotte bijna Pasen.

In dit weekend viert Het Lokaal ook haar achtjarig bestaan. Daarom zorgen we ook voor muziek! Fijne tunes op vinyl, uit een platen-bakfiets. Tussendoor speelt het trio The Blue Suspenders, met viool, gitaar, contrabas en heerlijke jazz/dixieland.

Lieve Lentewedstrijd: StreekTaart 2024

Bij een verjaardag hoort taart! Daarom organiseren we naast de Lieve Lentemarkt ook weer StreekTaart, dé leukste taartenwedstrijd van Amersfoort en omstreken. Deelnemers (aanmelden kan via de website streektaart.hetlokaal.nl) brengen hun taarten tussen 13 en 14 uur naar de markt. Fotograaf Ruud van der Graaf ontvangt ze daar en maakt van elke taart een mooie foto. Een jury van professionele taartenbakkers proeft alle taarten. Zij kiezen de lekkerste taart. Vind je dat spannend? Geen zorgen! In de jury zitten bijvoorbeeld de dames van BUUF in de Serre. In 2012 wonnen zij de aller eerste StreekTaart-wedstrijd! Zij begrijpen dus best dat zo’n wedstrijd geen perfectie vraagt, maar gewoon een mega lekkere taart!

Er is nog een prijs voor de mooiste taart. Alle foto’s van Ruud worden in de kraam gehangen, met een QR-code erbij. Bezoekers van de Lieve Lentemarkt kunnen stemmen op de mooiste taart! Dubbel kans om te winnen dus. Ergens tussen 16 en 17 uur is de prijsuitreiking, een beetje afhankelijk van hoeveel taarten er geproefd moeten worden. Oh ja, wat na het proeven door de jury overblijft delen we uit aan marktbezoekers. Smullen maar!

Meedoen? Er is nog plek op de Lieve Lentemarkt én bij StreekTaart

Over de Streekmarkt x Winkels op Wielen!

Foto’s zien?
Scroll door naar beneden!

De Streekmarkt bij Het Lokaal. Dé plek waar lokale ondernemers, producenten en initiatieven samenkomen. Dé markt om te laten zien wat de stad mooier, lekkerder, leuker en beter maakt. Boeren, producenten, kunstenaars, uitvinders, scholieren, studenten, fabrikanten, muzikanten, winkeliers, chef-koks, ontwerpers….iedereen is welkom, want we doen dit samen met de tofste markt van Nederland: Winkels op Wielen. Een markt vol met mensen die een gezicht geven aan onze stad. Op de Oliemolenhof verbinden we ze met elkaar op één grote markt.

Waar?

De kramen staan klaar OP de Oliemolenhof, op het parkeerterrein rondom de verdiepte cirkel. Ben je ‘niet van hier’, navigeer dan op Oliemolenhof 90. Dan kom je uit bij Het Lokaal, waar de markt niet te missen is. Die staat namelijk bij ons in de voortuin! Let wel op: als het druk is, kun je niet bij ons voor de deur parkeren. Er is altijd plek in de overdekte parkeergarage Eemplein.

Zodra we weten wie er op de markt staan, zetten we ze onderaan op deze pagina op de lijst. Deze lijst blijft tot aan de markt in beweging. Soms zijn er afmeldingen, waardoor er last-minute plekjes vrijkomen. Ben je benieuwd of jouw vaste lokale maker op de markt staat? Kijk dan vlak voordat je van huis gaat nog even op deze pagina. Of laat je gewoon verrassen, want er zijn nog zoveel meer leuke en lekkere spullen!

Inschrijven voor de Streekmarkt

Wil je deelnemen aan één of meerdere streekmarkten? Vul via de groene button op deze pagina het formulier volledig mogelijk in.
Heb je vragen? Mail dan naar info@hetlokaal.nl!

Kosten voor deelname aan de markt:

  • Als je op de groene knop klikt, ga je naar het aanmeldformulier. Onderaan op dat formulier staan de prijzen! Let op, er is een verschil in prijzen tussen ‘houdbaar en bederfelijke handel’ .

Voorwaarden

  • Bij afzeggingen tot uiterlijk de dag vóór de markt wordt 50% in rekening gebracht.
  • Kun je er niet bij zijn? Laat ons dat zo snel mogelijk weten, er zijn altijd anderen die staan te trappelen op de wachtlijst!
  • De markt is van 10.00 tot 17.00 uur (in december tot 16.00 uur). We verwachten dat deelnemers de hele dag meedoen en op tijd opbouwen.

Hoe ziet zo’n markt er nou uit?

(foto’s door: Ruud van der Graaf)