Het Lokaal = écht eten!
Wij zijn van mening dat de huidige supermarkten, groothandels en andere partijen in onze voedselketen te weinig aandacht hebben voor gezond, smaakvol en verantwoord eten. Ons voedsel legt onnodig veel kilometers af over de hele wereld. Het zit vaak vol met ongezonde toevoegingen om het langer houdbaar te maken en om het goedkoop te produceren. Dit gaat ten koste van onze eigen gezondheid, het milieu en welzijn. Het is voor de consument niet meer duidelijk waar eten vandaan komt, wie het heeft gemaakt, wat er in zit en of het echt wel is wat er op de verpakking staat. Met Het Lokaal brengen we het alternatief naar de stad. Wij bieden mensen diversiteit en een grote hoeveelheid gezonde producten die worden geteeld en geproduceerd in onze eigen regio.
Het Lokaal
In Het Lokaal staat écht eten centraal: voedsel uit de regio, uit het seizoen, waar mogelijk biologisch en tegen een eerlijke en betaalbare prijs voor boer en consument. Het Lokaal is een plek waar een nieuwe eetcultuur tot groei en bloei kan komen, waar voedsel uit stad en ommeland samen komt, waar productie en verwerking plaatsvindt. Van waaruit distributie naar bewoners, horeca en instellingen wordt georganiseerd, maar waar ook de dagelijkse of wekelijkse boodschappen gedaan worden. Een plek waar (h)eerlijk wordt gekocht, gegeten en gedronken, geleerd, over voedsel wordt gepraat en netwerken worden verbonden rondom onze primaire levensbehoefte: Echt Eten!