In krap drie weken staat er al bijna 50% van het minimale doelbedrag op de teller. Als dit enthousiasme doorzet, dan openen we voor het einde van dit jaar nog de deuren van deze unieke foodhal in het hart van Amersfoort. Een hal waar productie, verwerking en beleving van voedsel centraal staan.

Dit weekend heeft Poppodium De Kelder het laatste feest in de bekende rode loods gevierd. De komende weken halen zij hun spullen eruit en kan de grote schoonmaak, verbouwing en opknapbeurt beginnen. Bij een succesvolle crowdfunding campagne wordt de sleutel op 1 augustus overgedragen aan Het Lokaal en ondergaat het gebouw een bijzondere metamorfose. Twee grote glazen entrees nodigen uit de foodhal te betreden voor de dagelijkse boodschappen, een goede kop koffie of een smakelijke lunch.

De crowdfunding loopt nog tot eind juli, we hebben dus nog twee maanden te gaan. Twee maanden waarin het nodige moet gebeuren. Zo moet de overige 50% binnen gehaald worden, en liever wat meer zodat we de bank een meer bescheiden rol kunnen geven. En ook de gemeente zal voor 1 augustus de meeste offiële ontheffingen en vergunningen moeten afgeven om met de verbouwing te kunnen starten.