Wil jij werken bij Het Lokaal?

Het Lokaal groeit door en breidt de activiteiten steeds verder uit. Door deze groei zoeken we regelmatig nieuwe collega’s voor zowel de winkel als het restaurant. Iets voor jou?

Als er vacatures open staan, zie je ze hieronder. Maar ook een open sollicitatie wordt altijd gewaardeerd. We denken niet in hokjes, dus schroom niet om met een eigen voorstel te komen om bijvoorbeeld functies met elkaar te combineren.

Onze collega’s delen onze visie op een duurzame voedselketen. Het is leuk om te werken met producten met een bijzonder verhaal en dat wil en kan iedereen ook overbrengen op onze gasten. Aandacht voor eten en drinken, maar ook aandacht voor de gast en je collega’s vinden we belangrijk.

Het Lokaal biedt naast lokale, veelal biologische, en vooral heel lekkere producten ook een fijne, informele (werk)sfeer. Het totale team bestaat momenteel uit ongeveer 30 collega’s die in de winkel en in het restaurant werken. De bakkerij en de koffiebranderij staan hier los van en hebben hun eigen team. De lijnen zijn kort en de drempel is laag richting de eigenaren Rinke en Cor. Er is veel vrijheid in het werk, maar er wordt dan ook een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid gevraagd.

Het Lokaal zoekt dé KOK die met smaak en plezier lokale (seizoens)producten op tafel zet en het een uitdaging vindt om vooral met lokale, duurzame producten een lekker lunch op tafel te zetten. We zoeken  voor minimaal 24 uur en maximaal 38 uur per week.  

Maak jij ons keukenteam weer compleet?

Je werkt in ons team met chef-kok Peter, en collega’s Tobias, Nawid, Fabian en Loukas. Natuurlijk heb je ook veel contact met de servicemedewerkers, zodat zij het verhaal van het lokale product en de bereiding ervan met enthousiasme aan tafel kunnen vertellen. Maar, Het Lokaal is meer dan alleen een restaurant. Omdat je werkt met producten uit onze winkel, ben je ook daar vaak te vinden. Samen werk je aan een regelmatig wisselend menu, waarin ook jouw inbreng en ideeën welkom zijn.

De keuken van Het Lokaal is:

LOKAAL – In onze gerechten spelen onze lokale boeren en producenten de hoofdrol. We willen onze gasten inspireren met de veelzijdigheid die de Nederlandse keuken te bieden heeft en bijdragen aan een gezonde, duurzame eetcultuur. Deze eetcultuur kenmerkt zich door een grote variëteit aan streekproducten en seizoensgerechten. De natuur en de streek bepaalt ons menu. De producten waar we mee werken zijn 80% seizoensproducten van Nederlandse bodem en 20% buiten de streek of buiten het seizoen.

GEZOND & DUURZAAM – Onze gerechten zijn goed voor ons en voor onze aarde. We koken en eten gezond en gevarieerd. We gebruiken meer plantaardige producten en minder vlees en vis. Een gezond eetpatroon geeft een goed gevoel; goed voor lichaam, geest én de aarde! We werken met pure, verse producten zonder kunstmatige toevoegingen. Duurzaam betekent ook dat we zoveel mogelijk no-waste werken. In ons menu zoeken we de balans in 80% groente, 20% vlees/vis en 0% waste.

KWALITEIT & SMAAK – We koken lokaal, gezond en duurzaam. We hebben respect voor het ingrediënt, de herkomst en de producent. We kopen daarom niet in op de laagste prijs, maar letten op kwaliteit en smaak. Het verhaal achter onze producten moet 100% kloppen, maar het moet daarnaast ook heel lekker zijn! We gebruiken eerlijke kwaliteitsproducten; waar mogelijk biologisch, fairtrade, diervriendelijk, puur en vers.

Wat hebben wij te bieden?

We zijn lid van Koninklijke Horeca Nederland en hanteren hun CAO, referentiefuncties en loontabellen om de taken in de keuken goed te verdelen en te belonen. 

We bieden een werkplek met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en plezier, waarin jij je persoonlijk kunt ontwikkelen. Samen met Peter kijken we naar jouw mogelijkheden om verder te groeien binnen het team.

In overleg bieden we je de juiste balans in werkdagen. Vier of vijf werkdagen per week. Maximaal één dag in het weekend, een combinatie van avond- en dagdiensten.

Laatste puntjes:

Jij hebt:

  • Ervaring in een vergelijkbare functie
  • Aantoonbare kennis van alle kooktechnieken
  • Kennis van (lokale) producten/ingrediënten, samenstelling van de menukaart en het koken met de seizoenen mee.
  • Interesse in en een goed gevoel bij onze identiteit in combinatie met jouw stijl van koken

Het Lokaal is aangesloten bij Dutch Cuisine. We delen de principes en uitgangspunten die staan beschreven in hun manifest, zie ook https://professionals.dutch-cuisine.nl/…/DC-manifest.pdf

Het Lokaal zoekt een hulp in de keuken die ons op zaterdag en/of zondag, en tijdens schoolvakanties, komt ondersteunen met het uitgeven van het ontbijt en de lunch. Vooral iemand die het leuk vind om samen met onze ervaren koks, op het drukste moment van de week, snel en met oog voor kwaliteit de bestellingen te maken. Ben jij stressbestendig? Blijf jij rustig als het druk is? En creëer jij orde in chaos? Dan zoeken we jou! Deze functie is voor minimaal 8 uur en maximaal 16 uur per weekend.  

Maak jij ons weekend compleet?

Je werkt in ons team met chef-kok Peter, en collega’s Tobias, Nawid, Fabian en Loukas. Natuurlijk heb je ook veel contact met de servicemedewerkers, zodat zij het verhaal van het lokale product en de bereiding ervan met enthousiasme aan tafel kunnen vertellen. 

Ervaring is voor deze functie niet vereist, maar wel een voordeel uiteraard. Affiniteit met koken en ons concept is wel een vereiste. Je moet vooral talent hebben in het organiseren van je werkzaamheden, overzicht te houden en te communiceren met je collega’s.

De keuken van Het Lokaal is:

LOKAAL – In onze gerechten spelen onze lokale boeren en producenten de hoofdrol. We willen onze gasten inspireren met de veelzijdigheid die de Nederlandse keuken te bieden heeft en bijdragen aan een gezonde, duurzame eetcultuur. Deze eetcultuur kenmerkt zich door een grote variëteit aan streekproducten en seizoensgerechten. De natuur en de streek bepaalt ons menu. De producten waar we mee werken zijn 80% seizoensproducten van Nederlandse bodem en 20% buiten de streek of buiten het seizoen.

GEZOND & DUURZAAM – Onze gerechten zijn goed voor ons en voor onze aarde. We koken en eten gezond en gevarieerd. We gebruiken meer plantaardige producten en minder vlees en vis. Een gezond eetpatroon geeft een goed gevoel; goed voor lichaam, geest én de aarde! We werken met pure, verse producten zonder kunstmatige toevoegingen. Duurzaam betekent ook dat we zoveel mogelijk no-waste werken. In ons menu zoeken we de balans in 80% groente, 20% vlees/vis en 0% waste.

KWALITEIT & SMAAK – We koken lokaal, gezond en duurzaam. We hebben respect voor het ingrediënt, de herkomst en de producent. We kopen daarom niet in op de laagste prijs, maar letten op kwaliteit en smaak. Het verhaal achter onze producten moet 100% kloppen, maar het moet daarnaast ook heel lekker zijn! We gebruiken eerlijke kwaliteitsproducten; waar mogelijk biologisch, fairtrade, diervriendelijk, puur en vers.

Wat hebben wij te bieden?

We zijn lid van Koninklijke Horeca Nederland en hanteren hun CAO, referentiefuncties en loontabellen om de taken in de keuken goed te verdelen en te belonen. 

We bieden een werkplek met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en plezier, waarin jij je persoonlijk kunt ontwikkelen. Samen met Peter kijken we naar jouw mogelijkheden om verder te groeien binnen het team.

In overleg bieden we je de juiste balans in werkdagen. Eén of twee dagen in het weekend.

Het Lokaal is aangesloten bij Dutch Cuisine. We delen de principes en uitgangspunten die staan beschreven in hun manifest, zie ook https://professionals.dutch-cuisine.nl/…/DC-manifest.pdf

    Jouw naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Waarom wil je bij ons werken?

    Jouw CV (pdf of jpg)

    werken bij het lokaal