Wil jij werken bij Het Lokaal?
Het Lokaal groeit door en breidt de activiteiten steeds verder uit. Door deze groei zoeken we regelmatig nieuwe collega’s voor zowel de winkel als het restaurant. Iets voor jou?
Als er vacatures open staan, zie je ze hieronder. Maar ook een open sollicitatie wordt altijd gewaardeerd. We denken niet in hokjes, dus schroom niet om met een eigen voorstel te komen om bijvoorbeeld functies met elkaar te combineren.
Onze collega’s delen onze visie op een duurzame voedselketen. Het is leuk om te werken met producten met een bijzonder verhaal en dat wil en kan iedereen ook overbrengen op onze gasten. Aandacht voor eten en drinken, maar ook aandacht voor de gast en je collega’s vinden we belangrijk.
Het Lokaal biedt naast lokale, veelal biologische, en vooral heel lekkere producten ook een fijne, informele (werk)sfeer. Het totale team bestaat momenteel uit ongeveer 30 collega’s die in de winkel en in het restaurant werken. De bakkerij en de koffiebranderij staan hier los van en hebben hun eigen team. De lijnen zijn kort en de drempel is laag richting de eigenaren Rinke en Cor. Er is veel vrijheid in het werk, maar er wordt dan ook een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid gevraagd.
We zoeken een kok voor ontbijt, lunch en cateringwerkzaamheden. Een kok die met smaak en plezier lokale (seizoens)producten op tafel zet en het een uitdaging vindt om vooral met groenten te koken. Iemand die minimaal 24 uur (3 dagen) en maximaal 38 uur (5 dagen) per week bij ons wil werken.
Wat ga je doen?
Op vrijdag verzorg je een uitgebreid lunchbuffet bij één van onze buren in De Nieuwe Stad. De andere dagen werk je in overleg en op basis van jouw beschikbaarheid. Deze dagen sta je in onze keuken om ontbijt en lunch klaar te maken voor de gasten in Het Lokaal. Daarnaast zorg je ervoor dat de lunchbestellingen klaarstaan om te worden bezorgd of afgehaald. Als de lunch voorbij is help je mee om alles wat we hebben verkocht weer bij te maken, zodat alles weer klaar staat voor de volgende dag.
Het is gezellig druk in Het Lokaal, wat betekent dat je tussen de 100 en de 200 gasten per dag voorziet van ontbijt of lunch. En dat doe je uiteraard niet alleen. Je vormt een team met Tjamme, Loukas, Tobias, Nawid en Peter. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat het werk is gedaan.
Wil je alleen doordeweekse dagen werken? Of juist graag één of twee dagen in het weekend? Dat is in deze functie beiden bespreekbaar. De vrijdag is een vaste dag waarop we je nodig hebben, de rest is flexibel in te richten. Je werkt in principe alleen overdag en bent dus alle avonden vrij.
De keuken van Het Lokaal is:
LOKAAL – In onze gerechten spelen onze lokale boeren en producenten de hoofdrol. We willen onze gasten inspireren met de veelzijdigheid die de Nederlandse keuken te bieden heeft en bijdragen aan een gezonde, duurzame eetcultuur. Deze eetcultuur kenmerkt zich door een grote variëteit aan streekproducten en seizoensgerechten. De natuur en de streek bepaalt ons menu. De producten waar we mee werken zijn 80% seizoensproducten van Nederlandse bodem en 20% buiten de streek of buiten het seizoen.
GEZOND & DUURZAAM – Onze gerechten zijn goed voor ons en voor onze aarde. We koken en eten gezond en gevarieerd. We gebruiken meer plantaardige producten en minder vlees en vis. Een gezond eetpatroon geeft een goed gevoel; goed voor lichaam, geest én de aarde! We werken met pure, verse producten zonder kunstmatige toevoegingen. Duurzaam betekent ook dat we zoveel mogelijk no-waste werken. In ons menu zoeken we de balans in 80% groente, 20% vlees/vis en 0% waste.
KWALITEIT & SMAAK – We koken lokaal, gezond en duurzaam. We hebben respect voor het ingrediënt, de herkomst en de producent. We kopen daarom niet in op de laagste prijs, maar letten op kwaliteit en smaak. Het verhaal achter onze producten moet 100% kloppen, maar het moet daarnaast ook heel lekker zijn! We gebruiken eerlijke kwaliteitsproducten; waar mogelijk biologisch, fairtrade, diervriendelijk, puur en vers.
Laatste puntjes:
Jij hebt:
- Ervaring in een vergelijkbare functie
- Aantoonbare kennis van alle kooktechnieken
- Kennis van (lokale) producten/ingrediënten, samenstelling van de menukaart en het koken met de seizoenen mee.
- Interesse in en een goed gevoel bij onze identiteit in combinatie met jouw stijl van koken
We zijn lid van Koninklijke Horeca Nederland en hanteren hun CAO, referentiefuncties en loontabellen om de taken in de keuken goed te verdelen en te belonen.
Het Lokaal is aangesloten bij Dutch Cuisine. We delen de principes en uitgangspunten die staan beschreven in hun manifest, zie ook https://professionals.dutch-cuisine.nl/…/DC-manifest.pdf
Wij zijn op zoek naar één of meerdere collega’s in de service die energie krijgen van een ‘volle bak’, maar vooral die gastvrij zijn, graag een praatje maken en het fijn vinden als gasten zich bij ons thuisvoelen. Het Lokaal is zes dagen per week open voor ontbijt en lunch, maar ook vier avonden voor diner. Wij zoeken medewerkers die overdag of juist in de avond willen werken. Voor één of meerdere dagen per week, de dagen en uren kunnen we in overleg afstemmen.
‘s Ochtends vanaf 9 uur kunnen gasten in ons restaurant terecht voor een lokaal ontbijt of een kop Boot Koffie. Jij zorgt voor een relaxte start van de dag, die naadloos overloopt in de lunch. Doordeweeks schuiven er regelmatig groepen aan, die hun workshop of vergadering onderbreken in Het Lokaal. Soms is het even puzzelen of je nog een plekje vrij hebt voor gasten die zonder reservering toch hopen op een tafeltje. Met goed puzzelen kun je bijna 80 gasten kwijt, maar jij zorgt ervoor dat iedereen wordt gezien en lekker eet of drinkt. En als we straks weer het terras openen, wordt het nóg gezelliger!
Voordat het diner start neem je de avond door met het team. Zijn er bijzonderheden, hoeveel gasten schuiven aan en wat staat er deze week op onze wisselende (vegan) menukaart? Je ontvangt de gasten, wijst ze hun plek en legt onze kaart en de uitbreidingen van de dag aan hen uit. Bij het serveren van de gerechten vertel je wat er op het bord ligt, maar ook welke ‘lokale maker’ de ingrediënten aan ons levert. Een (bijpassend) drankje inschenken, het kaarsje op tafel brandend houden…eigenlijk zorg jij samen met je collega’s voor een complete, smaakvolle en gezellige avond!
We zoeken iemand met het (lokale) hart op de goede plek. Je deelt onze visie op een duurzame voedselketen. Dat betekent dat je het leuk vindt om te werken met producten met een bijzonder verhaal en dit verhaal ook met plezier kunt vertellen aan onze gasten.
Dat je al ervaring hebt in de horeca is een voordeel. Heb je dat niet, maar ben je een snelle leerling, reageer dan zeker ook op deze vacature. We leren je graag onze lokale kneepjes van het vak.
We zijn dus op zoek naar iemand die vooral de avonden beschikbaar is (woensdag t/m zaterdag). Een combinatie van verschillende dag- of avonddiensten is ook mogelijk. We werken volgens de CAO van KHN en afhankelijk van jouw leeftijd en ervaring bespreken we in welke schaal je aan de slag gaat bij ons.
Interesse? Vul onderstaand formulier in. Heb je vragen? Bel ons dan even of mail naar rinke@hetlokaal.nl
