• Vegan cooking, hoe doe je dat?

    Moet jij ook zo watertanden van die fantastische vegan gerechten op Instagram en Pinterest? En ben je benieuwd hoe je zelf zulke heerlijke gerechten en juicy baksels kan maken? Hoe je chocomousse, merengue of mayonaise zonder eieren maakt? Wat je allemaal met silken tofu kan doen en hoe je zelf tofu maakt van kikkererwten? En hoe je zonder dierlijke producten toch fantastische smaken bij elkaar kookt? Kom dan naar deze workshop georganiseerd door The Vegetable Chef in Het Lokaal.

    Hoe ziet de workshop vegan cooking eruit?

    We bespreken een aantal onmisbare ingrediënten en producten voor de vegan keuken en we gaan in op de vraag hoe je zonder dierlijke producten toch interessante en volle smaken kan creëren. Vervolgens gaan we aan de slag met de recepten van deze workshop en met de mooie verse producten uit Het Lokaal. Wat gaan we onder andere maken? Een heerlijke vegan curry, homemade tagliatelle met verse noten"kaas", ijs, cheesecake en een superbe chocolademousse.

    Wat heb je geleerd na afloop van deze workshop?

    Een flink aantal heerlijke recepten; hoe je een volledige vegan maaltijd samenstelt; veel tips over bakken zonder dierlijke producten; hoe je genoeg smaak en een smakelijke structuur aan je gerechten en baksels geeft zonder zaken als eieren, slagroom, boter, vlees etc; dat vegan cooking niet eng, moeilijk of ingewikkeld is met de juiste kennis en producten.

    Enthousiast?

    Er is een beperkt aantal plekken, dus lijkt dit iets voor jou? Aarzel dan niet om direct jouw plek te boeken.
  • Ben jij ook wel eens benieuwd hoe tofu gemaakt wordt? En of je het zelf zou kunnen maken? En, nog belangrijker, is zelfgemaakte tofu lekkerder dan dat smakeloze in zuur water geweekte blok uit de supermarkt? En of je ook tofu van iets anders dan van soya kan maken?

    De workshop Tofu DIY is het antwoord op al die vragen

    Na een uitleg van de theorie achter het maken van tofu leer je eerst hoe je -voor bijna niks- je eigen soyamelk maakt. Met je zelfgemaakte soyamelk en een geschikte stremmer ga je je eigen tofu maken. Je leert hoe je door de tofu korter of langer te persen verschillende structuren tofu krijgt. Vervolgens leer je hoe je door het toevoegen van verschillende smaakmakers je eigen tofu veel meer smaak kan meegeven dan de traditionele tofu uit de winkel. Deze tofu met smaak kan je zo uit het handje eten of bijvoorbeeld in een salade. Met de basisrecepten die je tijdens deze workshop leert kan je eindeloos variëren en thuis je eigen recepten creëren. Je leert ook om je eigen silken tofu te maken, dit is een aparte tofusoort met een zeer delicate structuur die je goed voor desserts en roomachtige structuren kan gebruiken.

    En kan je ook tofu maken van iets anders dan soya?

    Ja, dat kan. Tijdens deze workshop leer je ook hoe je henneptofu kan maken. Net als traditionele tofu is dit een zeer smakelijk en gezond product met een hoge voedingswaarde. Tijdens de cursus ontvang je een handout met de theorie en gebruikte recepten. Vanaf nu ben je een tofu expert. Ben je geïnteresseerd geraakt en wil jij hands-on de geheimen van tofu leren kennen? Schrijf je dan in voor deze workshop.
  • Ben je benieuwd naar de verschillende karakters van koffielanden? Dan is dit je kans! Tijdens deze espresso-proeverij in Het Lokaal in Amersfoort zetten wij een selectie van onze koffies neer om je kennis te laten maken met specialty coffee. Een aantal espresso's zullen ondersteund worden door een filterkoffie van dezelfde koffieboon. Daardoor ga je ontdekken wat een andere branding en een andere zetmethode teweeg brengt. Aan de hand van onze koffies nemen wij je mee in de wereld van koffie en leer je over de verschillende processen die nodig zijn om koffie uiteindelijk in het kopje terecht te laten komen. Je reserveert een plekje bij de proeverij via de webwinkel van Boot Koffie.
  • Wil je leren hoe je sublieme curry’s maakt? Heerlijk pittig, vol van smaak en met de juiste bijgerechten? Ben je benieuwd welke kruiden en specerijen je nodig hebt en hoe je die gebruikt? Hoe je chapati’s en poori maakt? Dan is deze workshop met The Vegetable Chef iets voor jou. De les start met een uitleg over de recepten, we bespreken een aantal van de belangrijkste curry’s en de meest voorkomende specerijen en andere ingrediënten en daarna ga je aan de slag met pannen, vijzels, specerijen en pepers. De workshop vindt plaats in Het Lokaal in Amersfoort en we maken gebruik van de heerlijke en eerlijke producten die daar worden verkocht. We eindigen met een maaltijd/proeverij van de gemaakte curry’s en daar schenken we natuurlijk iets smakelijks te drinken bij. Na afloop neem je de recepten mee naar huis zodat ook je familie, gezin, vrienden of partner kunnen meegenieten van wat je geleerd hebt.
  • Word jij ook zo enthousiast van de recepten van Yotam Ottolenghi? Die heerlijke salade’s, geroosterde groenten, de rijke smaken van het Midden-Oosten, het idee dat gezond en heel lekker eten makkelijk samengaan? In deze workshop neemt The Vegetable Chef je mee langs een aantal recepten die geïnspireerd zijn op de geweldige kookstijl uit het oostelijke deel van het Middellandse Zee gebied.

    Hoe ziet de workshop eruit?

    We beginnen met een bespreking van de belangrijkste ingrediënten die passen binnen deze stijl van koken: de kruiden, de specerijen, de groenten, de peulvruchten (de volle glorie van de veelzijdige kikkererwt), de kaas en andere zuivel (Labne) en het heerlijke brood. Verder verdiepen we ons in de kooktechnieken die goed bij deze stijl passen. Daarna gaan we aan de kook. Tijdens deze workshop maak je onder begeleiding van The Vegetable Chef een vijftal recepten die samen een heerlijke en overdadige, maar ó zo gezonde maaltijd vormen. Vervolgens gaan we met zijn allen aan tafel en eten we ons zelf bereide eten zoals het ’t beste tot zijn recht komt: als een shared dinner, onder begeleiding van een lekker glas wijn, een verfrissend sap of een geurige  thee, en een goed gesprek.

    Wat heb je na afloop geleerd?

    Je weet nu meer over de mediterrane en Midden-Oosterse keuken, je kent belangrijke ingrediënten uit deze keukens en weet wat je ermee kan doen. Je hebt vijf heerlijke recepten geleerd en diverse bruikbare tips om op die recepten te variëren. Loopt het water je al in de mond? Boek dan nu jouw ticket!
  • Je kunt al goed espresso zetten en de melkschuim techniek heb je ook goed onder de knie. Wil alleen een hartje, appeltje of rosetta nog niet lukken? Kom dan de Latte Art workshop volgen! Of geef iemand een workshop cadeaubon. De workshop wordt gegeven door de barista’s van Boot Koffie, in de branderij in Het Lokaal. Je reserveert een plekje bij de worskhops via de website van Boot Koffie  
  • De gedekte tafel – ontbijt of lunch

    2,0012,50 incl. BTW
    Gedekte tafel broodOntbijt, of lunch met een grote groep? Dat kan! We bieden een gedekte tafel voor groepen vanaf 4 personen. Op tafel staan drie soorten brood, boter, diverse soorten kaas, vleeswaren en zoet beleg, gekookte eieren, melk, karnemelk en fruitsap. Schuif aan en smeer zelf je boterhammen. Een leuke manier om samen te eten. Een verrassingsontbijt op een verjaardag, een lunch tijdens een familiedag of even met collega's of tijdens een teambuildingsdag onthaasten aan tafel. Het kan allemaal! In het betaalproces geef je aan voor welke datum je reserveert en of het om ontbijt of lunch gaat. Wij nemen contact op om de exacte tijden en wensen te bespreken.
  • De Lokale Lunchbox

    0,5041,90 incl. BTW
    De Lokale Lunchbox. Lekker lunchen, samen met collega's. Op de zaak bezorgd. Puur, lekker en vers. Brood van Elseburg & Sebastiani Broodmakers. Vleeswaren, kaas, zoet beleg, zuivel en sap. Een volledige lunch, je moet alleen zelf je brood smeren. We bieden een standaard lunchbox, die je kunt uitbreiden met extra producten, voor een meer uitgebreide lunch. Kijk onderaan deze pagina wat er in de basisbox zit, maak je keuze en bestel! (Hoewel het brood dagvers het allerlekkerst is, kun je de box prima bewaren. Zo kun je met minder personen een paar dagen lunchen met dezelfde lunchbox) De lunchbox is beschikbaar vanaf 10 personen, hieronder geef je aan voor hoeveel personen je een box wilt bestellen. Voor de extra's geldt geen minimaal aantal. Zo kan de één kiezen voor fruit, de ander voor soep...of geen extra's. We bezorgen tussen 9 en 12 uur, zodat je op tijd de tafel kunt dekken. Vul de gewenste aantallen in en bestel de box. In het afrekenproces kies je een bezorgdatum.
  • Cadeaukaarten

    10,00100,00
    Geef Het Lokaal cadeau! Een origineel cadeau voor verjaardagen, feesten en andere gelegenheden. De cadeaukaart bestaat uit pins van kleinere bedragen, zodat de kaart niet in één keer uitgegeven hoeft te worden. Een lege kaart inleveren bij de eerstvolgende aankoop geeft nog eens 5% korting op het totaalbedrag. Kaarten zijn verkrijgbaar in 10, 15, 25, 50 en 100 euro. Selecteer hieronder het aantal bonnen (per bedrag). Tijdens het betaalproces kies je of we de bonnen bezorgen of dat je ze komt ophalen in de winkel.
  • Leer brood maken van alleen meel, water en zout. Inderdaad, zonder gist. Je doorloopt alle stappen van het proces. Carel Elsenburg, broodmaker, vertelt je over de speciale grondstoffen, gereedschappen en de gezonde eigenschappen van zuurdesembrood. Kies hieronder een datum. Na selectie zie je of er nog plaatsen beschikbaar zijn (en hoeveel per datum).
  • Brouw bier voor je plezier (diverse data)

    60,0075,00 incl. BTW
    Bierbrouwen in het LokaalIn deze workshop leer je in een zondagmiddag de beginselen van het bierbrouwen en wat daarbij komt kijken. In de workshop leer je hoe je zonder ingewikkelde hulpmiddelen, thuis in een grote soeppan bier kunt maken net zo eenvoudig als met een brouwpakketje van de HEMA of de Xenos. Dit met ingrediënten die tegenwoordig vrij eenvoudig verkrijgbaar zijn in Nederland. Aan het einde van de workshop ben je dan ook zelf in staat om bier te maken op basis van halffabricaten. Je krijgt naast een duidelijke instructie, wat recepten ter inspiratie om thuis verder aan de slag te gaan en aan het einde van de middag 3 liter wort mee naar huis om zelf te laten) vergisten. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te bottelen (hiervoor krijg je een duidelijke instructie), of om (weer) een avond terug te komen om dit dan te bottelen. Geef dit goed aan in je bestelling! Kosten  voor de workshop zijn: € 60,00 zonder bottelen, of € 75,00 met bottelen. Tijd: 12.30 uur Selecteer hieronder een datum en de optie met of zonder bottelen. Na de selectie ziet u of er nog plaats is bij deze workshop.
  • Wil jij espresso leren zetten als een echte Italiaanse Barista? Ben je een echte koffie liefhebber? Of ben je nog op zoek naar de ultieme manier van koffiezetten? Meld je dan aan voor onze Barista Workshop! Of geef iemand een workshop cadeaubon. Het accent tijdens deze workshop ligt op de basis van het zetten en het schenken van je koffiedranken. Als je dit onder de knie hebt, kun je kijken of je talent hebt voor het maken van een mooi figuur in je kopje koffie bij de Latte Art workshop. Een plek reserveren kan alleen via de website van Boot Koffie. Op die site staat ook de beschikbaarheid van deze workshop, maar ook een overzicht van alle workshops (Barista en Latte Art).