• Niet op voorraad
    Elke week serveren we in het ProefLokaal de enige echte Italiaanse Pizza, gebakken door Paolo. Leer nu zelf hoe je deze heerlijke pizza thuis maakt! Dit LesLokaal gaat over de essentie van de beste pizza. De ingrediënten van de bodem, het rijzen van het deeg, de temperatuur en structuur van de korst...en natuurlijk hoe je met maar een paar 'toppings' toch de meest smaakvolle pizza bakt. Je leert het tijdens een workshop Pizza bakken in Het Lokaal. Selecteer hieronder een datum. Na selectie zie je of er nog plaats is in deze workshop (en hoeveel).
  • Niet op voorraad
    Wil jij espresso leren zetten als een echte Italiaanse Barista? Ben je een echte koffie liefhebber? Of ben je nog op zoek naar de ultieme manier van koffiezetten? Meld je dan aan voor onze Barista Workshop! Of geef iemand een workshop cadeaubon. Het accent tijdens deze workshop ligt op de basis van het zetten en het schenken van je koffiedranken. Als je dit onder de knie hebt, kun je kijken of je talent hebt voor het maken van een mooi figuur in je kopje koffie bij de Latte Art workshop. Een plek reserveren kan alleen via de website van Boot Koffie. Op die site staat ook de beschikbaarheid van deze workshop, maar ook een overzicht van alle workshops (Barista en Latte Art).
  • Niet op voorraad
    Leer brood maken van alleen meel, water en zout. Inderdaad, zonder gist. Je doorloopt alle stappen van het proces. Carel Elsenburg, broodmaker, vertelt je over de speciale grondstoffen, gereedschappen en de gezonde eigenschappen van zuurdesembrood. Kies hieronder een datum. Na selectie zie je of er nog plaatsen beschikbaar zijn (en hoeveel per datum).
  • Word jij ook zo enthousiast van de recepten van Yotam Ottolenghi? Die heerlijke salade’s, geroosterde groenten, de rijke smaken van het Midden-Oosten, het idee dat gezond en heel lekker eten makkelijk samengaan? In deze workshop neemt The Vegetable Chef je mee langs een aantal recepten die geïnspireerd zijn op de geweldige kookstijl uit het oostelijke deel van het Middellandse Zee gebied.

    Hoe ziet de workshop eruit?

    We beginnen met een bespreking van de belangrijkste ingrediënten die passen binnen deze stijl van koken: de kruiden, de specerijen, de groenten, de peulvruchten (de volle glorie van de veelzijdige kikkererwt), de kaas en andere zuivel (Labne) en het heerlijke brood. Verder verdiepen we ons in de kooktechnieken die goed bij deze stijl passen. Daarna gaan we aan de kook. Tijdens deze workshop maak je onder begeleiding van The Vegetable Chef een vijftal recepten die samen een heerlijke en overdadige, maar ó zo gezonde maaltijd vormen. Vervolgens gaan we met zijn allen aan tafel en eten we ons zelf bereide eten zoals het ’t beste tot zijn recht komt: als een shared dinner, onder begeleiding van een lekker glas wijn, een verfrissend sap of een geurige  thee, en een goed gesprek.

    Wat heb je na afloop geleerd?

    Je weet nu meer over de mediterrane en Midden-Oosterse keuken, je kent belangrijke ingrediënten uit deze keukens en weet wat je ermee kan doen. Je hebt vijf heerlijke recepten geleerd en diverse bruikbare tips om op die recepten te variëren. Loopt het water je al in de mond? Boek dan nu jouw ticket!
  • Wil je leren hoe je sublieme curry’s maakt? Heerlijk pittig, vol van smaak en met de juiste bijgerechten? Ben je benieuwd welke kruiden en specerijen je nodig hebt en hoe je die gebruikt? Hoe je chapati’s en poori maakt? Dan is deze workshop met The Vegetable Chef iets voor jou. De les start met een uitleg over de recepten, we bespreken een aantal van de belangrijkste curry’s en de meest voorkomende specerijen en andere ingrediënten en daarna ga je aan de slag met pannen, vijzels, specerijen en pepers. De workshop vindt plaats in Het Lokaal in Amersfoort en we maken gebruik van de heerlijke en eerlijke producten die daar worden verkocht. We eindigen met een maaltijd/proeverij van de gemaakte curry’s en daar schenken we natuurlijk iets smakelijks te drinken bij. Na afloop neem je de recepten mee naar huis zodat ook je familie, gezin, vrienden of partner kunnen meegenieten van wat je geleerd hebt.
  • Niet op voorraad
    Ben je benieuwd naar de verschillende karakters van koffielanden? Dan is dit je kans! Tijdens deze espresso-proeverij in Het Lokaal in Amersfoort zetten wij een selectie van onze koffies neer om je kennis te laten maken met specialty coffee. Een aantal espresso's zullen ondersteund worden door een filterkoffie van dezelfde koffieboon. Daardoor ga je ontdekken wat een andere branding en een andere zetmethode teweeg brengt. Aan de hand van onze koffies nemen wij je mee in de wereld van koffie en leer je over de verschillende processen die nodig zijn om koffie uiteindelijk in het kopje terecht te laten komen. Je reserveert een plekje bij de proeverij via de webwinkel van Boot Koffie.
  • Vegan cooking, hoe doe je dat?

    Moet jij ook zo watertanden van die fantastische vegan gerechten op Instagram en Pinterest? En ben je benieuwd hoe je zelf zulke heerlijke gerechten en juicy baksels kan maken? Hoe je chocomousse, merengue of mayonaise zonder eieren maakt? Wat je allemaal met silken tofu kan doen en hoe je zelf tofu maakt van kikkererwten? En hoe je zonder dierlijke producten toch fantastische smaken bij elkaar kookt? Kom dan naar deze workshop georganiseerd door The Vegetable Chef in Het Lokaal.

    Hoe ziet de workshop vegan cooking eruit?

    We bespreken een aantal onmisbare ingrediënten en producten voor de vegan keuken en we gaan in op de vraag hoe je zonder dierlijke producten toch interessante en volle smaken kan creëren. Vervolgens gaan we aan de slag met de recepten van deze workshop en met de mooie verse producten uit Het Lokaal. Wat gaan we onder andere maken? Een heerlijke vegan curry, homemade tagliatelle met verse noten"kaas", ijs, cheesecake en een superbe chocolademousse.

    Wat heb je geleerd na afloop van deze workshop?

    Een flink aantal heerlijke recepten; hoe je een volledige vegan maaltijd samenstelt; veel tips over bakken zonder dierlijke producten; hoe je genoeg smaak en een smakelijke structuur aan je gerechten en baksels geeft zonder zaken als eieren, slagroom, boter, vlees etc; dat vegan cooking niet eng, moeilijk of ingewikkeld is met de juiste kennis en producten.

    Enthousiast?

    Er is een beperkt aantal plekken, dus lijkt dit iets voor jou? Aarzel dan niet om direct jouw plek te boeken.
  • Cadeaukaart

    25,00250,00 incl. BTW

    Een betaalpas, voor restaurant én winkel

    Jij kiest zelf het bedrag, al dan niet samengesteld uit onderstaande bedragen. Wij zetten dit bedrag op de pas, waarmee je kunt betalen. Met de kaart betaal je digitaal in onze winkel en restaurant. Is de pas op? Dan lever je hem in voor hergebruik. Een leuk cadeau voor anderen (of voor jezelf...)

    Hoe werkt het?

    We hebben een aantal bedragen klaargezet. Van 5 euro tot 200 euro, in verschillende stappen. Wil je 30 euro kooptegoed? Kies dan voor 5 en 25 (of 3 keer 10, dat maakt niet uit). Wij zetten dan het totaal betaalde bedrag op één pas. Koop je de passen als cadeautje voor meerdere personen? Geef dan bij de opmerkingen in het betaalproces aan hoe je de passen wilt ontvangen. De pas wordt in principe opgestuurd. Ophalen in de winkel mag natuurlijk ook. Dit kun je aangeven bij de leverwijze. Als je toch boodschappen komt doen of zin hebt in een coffee-to-go.... ;-) Stel hieronder het bedrag van jouw keuze samen (meer aanklikken mag ;-))
  • De Viognier Verdil is al jaren onze meest verkochte wijn. Viognier Verdil is een spannende wijn door de unieke combinatie van de twee druivenrassen viognier en verdil. Viognier komt met name veel voor in de Franse Rhône maar gedijt ook erg goed in de hoog gelegen wijngaarden van Valencia. De viognier is mooi rond en zacht van smaak. De verdil druif geeft frisheid aan de wijn. Deze laatste is een bijzondere, zeldzame druif en typerend voor Valencia. Er staat wereldwijd nog maar 50 ha van aangeplant, dat is heel weinig. De wijn is fris, rond en zacht van smaak. In de neus heerlijk exotisch wit fruit, ananas, gele meloen en mangofruit. Lekker te combineren bij visschotels, salades of bij schaal en schelpdieren. Direct na de oogst al drinkbaar, tot twee jaar te bewaren. "Harold Hamersma geeft deze wijn een 8,5 en Onno Kleyn zelfs een 9!"
  • Pindakaas naturel

    5,50 incl. BTW
    De Naturel pindakaas van de Pindakaaswinkel. Met als enige ingrediënten:pinda’s en kokosolie. Het is dan ook normaal dat zich na tijdje een laagje olie vormt. Even goed doorroeren en genieten maar! Pot: 420 ml
  • 400 ml biologische Pure Tomatensoep à la Johannes van Dam. Geconcentreerde soep: goed voor 3 x 200 ml soep. Bereidingsadvies: Gebruik: deze soep verdunnen met een halve pot water en verwarmen. Serveertip: voeg verse basilicum en/of een scheutje room of olijfolie toe. Bewaren: Na openen gekoeld bewaren (max 7 ºC) en beperkt houdbaar. Ingrediënten: Water, 85% tomaten* (passata di pomodoro), ui*, zout, zonnebloemolie*, olijfolie*, natuurlijk aroma, lavaswortel*, peper*. *=biologisch Allergenen: – Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
  • 400 ml biologische Franse Uiensoep. Geconcentreerde soep: goed voor 3 x 200 ml soep. Bereidingsadvies: Gebruik: deze soep verdunnen met een halve pot water en verwarmen. Serveertip: lekker met een scheut witte wijn of cognac, croutons en met kaas op de soep nog even onder de grill. Bewaren: Na openen gekoeld bewaren (max 7 ºC) en beperkt houdbaar. Ingrediënten: Water, ui* (50%), zonnebloemolie*, aardappelzetmeel*, zout, SOJASAUS* (SOJA*, TARWE*, zout*, alcohol*), suiker*, zwarte peper*, laurier*, natuurlijk aroma. * = biologisch. Allergenen: bevat soja, glutenbevattende granen en tarwe. Geschikt voor vegetariërs / veganisten.

Ga naar de bovenkant