• Niet op voorraad
    Leer brood maken van alleen meel, water en zout. Inderdaad, zonder gist. Je doorloopt alle stappen van het proces. Carel Elsenburg, broodmaker, vertelt je over de speciale grondstoffen, gereedschappen en de gezonde eigenschappen van zuurdesembrood. Kies hieronder een datum. Na selectie zie je of er nog plaatsen beschikbaar zijn (en hoeveel per datum).
  • Croissant gemaakt van bladerdeeg met roomboter.
  • Niet op voorraad
    Elke week serveren we in het ProefLokaal de enige echte Italiaanse Pizza, gebakken door Paolo. Leer nu zelf hoe je deze heerlijke pizza thuis maakt! Dit LesLokaal gaat over de essentie van de beste pizza. De ingrediënten van de bodem, het rijzen van het deeg, de temperatuur en structuur van de korst...en natuurlijk hoe je met maar een paar 'toppings' toch de meest smaakvolle pizza bakt. Je leert het tijdens een workshop Pizza bakken in Het Lokaal. Selecteer hieronder een datum. Na selectie zie je of er nog plaats is in deze workshop (en hoeveel).
  • Word jij ook zo enthousiast van de recepten van Yotam Ottolenghi? Die heerlijke salade’s, geroosterde groenten, de rijke smaken van het Midden-Oosten, het idee dat gezond en heel lekker eten makkelijk samengaan? In deze workshop neemt The Vegetable Chef je mee langs een aantal recepten die geïnspireerd zijn op de geweldige kookstijl uit het oostelijke deel van het Middellandse Zee gebied.

    Hoe ziet de workshop eruit?

    We beginnen met een bespreking van de belangrijkste ingrediënten die passen binnen deze stijl van koken: de kruiden, de specerijen, de groenten, de peulvruchten (de volle glorie van de veelzijdige kikkererwt), de kaas en andere zuivel (Labne) en het heerlijke brood. Verder verdiepen we ons in de kooktechnieken die goed bij deze stijl passen. Daarna gaan we aan de kook. Tijdens deze workshop maak je onder begeleiding van The Vegetable Chef een vijftal recepten die samen een heerlijke en overdadige, maar ó zo gezonde maaltijd vormen. Vervolgens gaan we met zijn allen aan tafel en eten we ons zelf bereide eten zoals het ’t beste tot zijn recht komt: als een shared dinner, onder begeleiding van een lekker glas wijn, een verfrissend sap of een geurige  thee, en een goed gesprek.

    Wat heb je na afloop geleerd?

    Je weet nu meer over de mediterrane en Midden-Oosterse keuken, je kent belangrijke ingrediënten uit deze keukens en weet wat je ermee kan doen. Je hebt vijf heerlijke recepten geleerd en diverse bruikbare tips om op die recepten te variëren. Loopt het water je al in de mond? Boek dan nu jouw ticket!
  • Ongesneden, ambachtelijk zuurdesem brood gemaakt met meerzaden.
  • Concentrato di pomodori - tomatenpuree

    Blikje: 70 gram Ingrediënten: Tomatenpuree* * Biologische landbouw
  • Wil je leren hoe je sublieme curry’s maakt? Heerlijk pittig, vol van smaak en met de juiste bijgerechten? Ben je benieuwd welke kruiden en specerijen je nodig hebt en hoe je die gebruikt? Hoe je chapati’s en poori maakt? Dan is deze workshop met The Vegetable Chef iets voor jou. De les start met een uitleg over de recepten, we bespreken een aantal van de belangrijkste curry’s en de meest voorkomende specerijen en andere ingrediënten en daarna ga je aan de slag met pannen, vijzels, specerijen en pepers. De workshop vindt plaats in Het Lokaal in Amersfoort en we maken gebruik van de heerlijke en eerlijke producten die daar worden verkocht. We eindigen met een maaltijd/proeverij van de gemaakte curry’s en daar schenken we natuurlijk iets smakelijks te drinken bij. Na afloop neem je de recepten mee naar huis zodat ook je familie, gezin, vrienden of partner kunnen meegenieten van wat je geleerd hebt.
  • Knoflook – bol

    0,99 incl. BTW

    Paarse knoflook

    • biologisch
    • per bol
  • Eindelijk een alcoholarm bier met smaak! Deze IPA is gebrouwen met 5 soorten Amerikaanse hop, maar bevat nagenoeg geen alcohol! Hierdoor ruik en proef je wél de smaken van citrusvruchten, tropisch fruit en aangename bitterheid, maar kun je na het drinken nog veilig in de auto stappen. Of een wedstrijdje koorddansen doen. Hop: Columbus, mosaic, citra en cascade Style: Non alcoholic Alcohol: <0.5%
  • Pavé – Broodmakers

    1,00 incl. BTW
    Ambachtelijke pavé, een klein broodje gemaakt van stokbrood deeg
  • Ongesneden, ambachtelijk zuurdesem brood met diverse zaden.
  • Linzen zijn oeroude peulvruchten waar in de bijbel zelfs al stoofschotel mee werd bereid. Linzen zijn er in verschillende kleuren en maten. Groene, rode en bruine linzen zijn de meest voorkomende varianten. De linzen van La BIO IDEA zijn bruine linzen. Dankzij de lichtzoete smaak van linzen, zijn ze uitermate geschikt voor het maken van soepen en salades. Blik - 400 gram (uitlekgewicht: 240 gram) Ingrediënten: Bruine linzen (biologisch), water, zeezout.

Ga naar de bovenkant