• Niet op voorraad
    Leer brood maken van alleen meel, water en zout. Inderdaad, zonder gist. Je doorloopt alle stappen van het proces. Carel Elsenburg, broodmaker, vertelt je over de speciale grondstoffen, gereedschappen en de gezonde eigenschappen van zuurdesembrood. Je start in Het Lokaal met een soepje en uitleg. Daarna ga je aan de slag in de bakkerij. Natuurlijk ga je niet met 'lege handen' naar huis: laat anderen proeven wat jij gebakken hebt! Kies hieronder een datum. Na selectie zie je of er nog plaatsen beschikbaar zijn (en hoeveel per datum).
  • Croissant gemaakt van bladerdeeg met roomboter.
  • Niet op voorraad
    Elke week serveren we in het ProefLokaal de enige echte Italiaanse Pizza, gebakken door Paolo. Leer nu zelf hoe je deze heerlijke pizza thuis maakt! Dit LesLokaal gaat over de essentie van de beste pizza. De ingrediënten van de bodem, het rijzen van het deeg, de temperatuur en structuur van de korst...en natuurlijk hoe je met maar een paar 'toppings' toch de meest smaakvolle pizza bakt. Je leert het tijdens een workshop Pizza bakken in Het Lokaal. Selecteer hieronder een datum. Na selectie zie je of er nog plaats is in deze workshop (en hoeveel).
  • Niet op voorraad
    Word jij ook zo enthousiast van de recepten van Yotam Ottolenghi? Die heerlijke salade’s, geroosterde groenten, de rijke smaken van het Midden-Oosten, het idee dat gezond en heel lekker eten makkelijk samengaan? In deze workshop neemt The Vegetable Chef je mee langs een aantal recepten die geïnspireerd zijn op de geweldige kookstijl uit het oostelijke deel van het Middellandse Zee gebied.

    Hoe ziet de workshop eruit?

    We beginnen met een bespreking van de belangrijkste ingrediënten die passen binnen deze stijl van koken: de kruiden, de specerijen, de groenten, de peulvruchten (de volle glorie van de veelzijdige kikkererwt), de kaas en andere zuivel (Labne) en het heerlijke brood. Verder verdiepen we ons in de kooktechnieken die goed bij deze stijl passen. Daarna gaan we aan de kook. Tijdens deze workshop maak je onder begeleiding van The Vegetable Chef een vijftal recepten die samen een heerlijke en overdadige, maar ó zo gezonde maaltijd vormen. Vervolgens gaan we met zijn allen aan tafel en eten we ons zelf bereide eten zoals het ’t beste tot zijn recht komt: als een shared dinner, onder begeleiding van een lekker glas wijn, een verfrissend sap of een geurige  thee, en een goed gesprek.

    Wat heb je na afloop geleerd?

    Je weet nu meer over de mediterrane en Midden-Oosterse keuken, je kent belangrijke ingrediënten uit deze keukens en weet wat je ermee kan doen. Je hebt vijf heerlijke recepten geleerd en diverse bruikbare tips om op die recepten te variëren. Loopt het water je al in de mond? Boek dan nu jouw ticket!
  • Ongesneden, ambachtelijk zuurdesem brood gemaakt met meerzaden.
  • Wil je leren hoe je sublieme curry’s maakt? Heerlijk pittig, vol van smaak en met de juiste bijgerechten? Ben je benieuwd welke kruiden en specerijen je nodig hebt en hoe je die gebruikt? Hoe je chapati’s en poori maakt? Dan is deze workshop met The Vegetable Chef iets voor jou. De les start met een uitleg over de recepten, we bespreken een aantal van de belangrijkste curry’s en de meest voorkomende specerijen en andere ingrediënten en daarna ga je aan de slag met pannen, vijzels, specerijen en pepers. De workshop vindt plaats in Het Lokaal in Amersfoort en we maken gebruik van de heerlijke en eerlijke producten die daar worden verkocht. We eindigen met een maaltijd/proeverij van de gemaakte curry’s en daar schenken we natuurlijk iets smakelijks te drinken bij. Na afloop neem je de recepten mee naar huis zodat ook je familie, gezin, vrienden of partner kunnen meegenieten van wat je geleerd hebt.
  • Concentrato di pomodori - tomatenpuree

    Blikje: 70 gram Ingrediënten: Tomatenpuree* * Biologische landbouw
  • Knoflook – bol

    0,99 incl. BTW

    Paarse knoflook

    • biologisch
    • per bol
  • Eindelijk een alcoholarm bier met smaak! Deze IPA is gebrouwen met 5 soorten Amerikaanse hop, maar bevat nagenoeg geen alcohol! Hierdoor ruik en proef je wél de smaken van citrusvruchten, tropisch fruit en aangename bitterheid, maar kun je na het drinken nog veilig in de auto stappen. Of een wedstrijdje koorddansen doen. Hop: Columbus, mosaic, citra en cascade Style: Non alcoholic Alcohol: <0.5%
  • Pavé – Broodmakers

    1,00 incl. BTW
    Ambachtelijke pavé, een klein broodje gemaakt van stokbrood deeg
  • Ongesneden, ambachtelijk zuurdesem brood met diverse zaden.
  • Linzen zijn oeroude peulvruchten waar in de bijbel zelfs al stoofschotel mee werd bereid. Linzen zijn er in verschillende kleuren en maten. Groene, rode en bruine linzen zijn de meest voorkomende varianten. De linzen van La BIO IDEA zijn bruine linzen. Dankzij de lichtzoete smaak van linzen, zijn ze uitermate geschikt voor het maken van soepen en salades. Blik - 400 gram (uitlekgewicht: 240 gram) Ingrediënten: Bruine linzen (biologisch), water, zeezout.
  • Ambachtelijk frans stokbrood
  • De kikkererwt werd 8000 jaar geleden al geteeld in Anatolië, Turkije. Deze peulvrucht bevat veel vezels, ijzer en eiwitten en is zeer smaakvol. In Nederland is de kikkererwt de afgelopen jaren steeds populairder geworden door de invloeden van de Mediterraanse keuken. Bekende gerechten die met kikkererwten kunnen worden gemaakt zijn falafel en hummus. Blik - 400 gram (uitlekgewicht: 240 gram) Ingrediënten: kikkerwerten (biologisch), water, zeezout.
  • Ongesneden, ambachtelijk zuurdesem brood gemaakt van rusello, een oergraan uit Italië, water en zout.
  • Stroopwafels van Des Noots

    10 ambachtelijke stroopwafels  
  • Ambachtelijk gemaakte brownie. Vierkant stuk voor één persoon.
  • 1 liter karnemelk
  • Eieren | Vrije uitloop - 10 stuks

    • Verse eieren: vrije uitloop
    • Maat: M
    • Aantal: 10 stuks
  • Het aanbod wisselt, afhankelijk van wat er in de winkel ligt. In de groentetas zitten minimaal vier soorten groenten, voldoende om voor twee personen, drie dagen een maaltijd te bereiden. Je moet zelf wel aardappels, pasta of rijst toevoegen.

    De inhoud wisselt met het aanbod

    Momenteel hebben we de volgende groenten in de winkel: paksoi, snijbiet, palmkool, boerenkool, rode kool, witte kool, spitskool, diverse soorten biet, aardpeer, chinese kool, knolselderij, koolraap, pastinaak. Je treft dus minimaal vier hiervan aan in de tas. We variëren wekelijks en het aanbod verandert met het seizoen.
  • Ongesneden, ambachtelijk zuurdesem brood gemaakt van tarwe- en roggebloem, water en zout.
  • “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan” is een bekend gezegde. Dat geld zeker voor Gert-Jan Mulder. Ex bakker en tegenwoordig samen met zijn vrouw Carla gepassioneerd kaasboer in Leersum. Hij maakt samen met zijn zoon op ambachtelijke wijze, met hoogwaardige grondstoffen zoals roomboter, bloem en Oude Gracht kaas, de Utrechtse Kaaskoekjes.
  • Ongesneden, ambachtelijk zuurdesem brood gemaakt van spelt, water en zout.
  • De heerlijke Oude Gracht kaas wordt ook verwerkt in worst. De Nederlands gemaakte droge worst bevat echt stukken Oude Gracht kaas die je goed proeft! Dit worstje is heerlijk smeuig en vol van smaak. Deze droge worst is met twee verpakt in vacuüm en daarom ook erg passend om te geven als geschenk en in geschenkpakketten.

Ga naar de bovenkant